Witam tak jak w temacie, mam dosyć dobry sprzęt, a np w cs go na strefie zagrożenia posiadam nawet czasami 60 fps, a w codzie Warzone mam poniżej 50 fps na najniższych oczywiście wszystko.
100% pewności nie ma, oprogramowanie odczytujące dane z sensorów na płycie czasami przekłamuje wyniki.
Przed wymianą czegokolwiek sprawdź wyniki benchmarków w wymienionych grach dla tego procesora, to tylko 4 rdzenie więc w nowszych grach może już nie wystarczać.
W pierwszej kolejności undervolting procka. Może coś da (i jest za free).
Później jakaś obudowa z meshem i dobrym wentylowaniem (w sumie możesz zobaczyć jak sprzęt działa bez obudowy).
wiecie zależy mi tylko żeby na tym sprzęcie pograć w tego warzona na tych 60-80 fpsach, a aktualnie mam poniżej 50 bo zazwyczaj nie gram w żadne wymagające gry więc ten komp mi zdecydowanie starcza
To za mało do tego tworu jakim jest COD, rozepchali do monstrualnych rozmiarów IDTech 3, a w pewnym czasie fantazja ich tak poniosła, że nie ogarniają i rozpychają dalej. Mam dużo mocniejszy CPU i GPU i fps mizerny.
Generalnie na innym forum doszliśmy, że mam pamieć na kagańcu 2100 mhz więc muszę zmienić płytę bo moja płyta nie obsługuje xmp oraz ram bo też jest badziewny. Asus H110M-A/M.2 Performance Results - UserBenchmark tu jest cały mój sprzęt
więc pytanie mam jaką polecacie płytę główną oraz ramy do tegho sprzętu?
To nie tak jak myślisz, jesli chodzi o temperature. To co piszesz to temperatura TCase.
W procesorach intela optymalną temperaturą rdzeni jest temperatura ponizej 80 st. Temperatury powyzej 85 st. nalezy unikać.
Dokładny i łopatologiczny opis czym różni sie TCase od temperatur rdzeni jest ponizej.