Cześć, szukam dobrze wykonanego laptopa (marzenie to poziom Macbooka) do pracy biurowej (może być zintegrowana grafika) w rozmiarze 15-16 cali. Na początku myślałem o Asus Vivobook S, ale jest masa opinii o piszczących cewkach i innych awariach, potem myślałem o Ideapad Pro, ale na tym forum jest wiele opinii o pękających zawiasach i im dłużej czytam, tym bardziej jest zdezorientowany - czy da się kupić dobrze wykonany i względnie bezawaryjny laptop w tym rozmiarze w cenie 4000-6000zł?
A dlaczego nie kupisz po prostu Macbooka? Mieści sie w Twoim budżecie:)
Mam dokładnie ten sam model z tą samą specyfikacją. Niby Air, ale z M1 i 16GB robi taką robotę, że ostatnio nawet udało mi się zmontować i wyrenderować kilka filmów bez żadnego zająknięcia (Final Cut Pro). Nie wspominam już o ogólnej jakości tego komputera, świetnym ekranie, (wręcz REWELACYJNYM!), o znakomitym czasie pracy na baterii czy gładziku (zaczniesz używać to się zakochasz, a myszkę schowasz do szuflady).
Doceniam Windowsa i wiem jakie są jego plusy i minusy - ale jeżeli szukasz komputera na lata to tylko Apple.
Do 16" maca to musisz drugie tyle pieniążków dorzucić:
No i samemu go sobie nie rozbudujesz/serwisujesz:
https://www.youtube.com/results?search_query=hp+elitebook+860+g9+disassembly
Co do Apple zgadzam się w 100%, sam pracuję na Pro 14 cali, ale szukam komputera dla Mamy, teraz ma 17 cali, 13 cali (nawet 13,6 z m2) niestety odpada.
Chodzi mi o poziom wykonania Macbooka, poza tym za chwilę ma wyjść Air 15,5 cala, który pewnie będzie kosztował ~8k.
Ciekawa opcja, dzięki!