Dodaj do ulubionych


(Shadowwinter0) #1

Witam!!

Mam taki kod dodania stronki do ulubionych i startowej:

Powiedzcie mi gdzie i co mam wstawić aby zamiast linku: Dodaj do ulubionych był obrazek -> http://img150.imageshack.us/img150/1732 ... tesji4.gif ??

I czy da sie ten kod przerobić aby nie było opcji Ustaw jako startowa??


(Monczkin) #2

ShadowWinter proszę zmienić tytuł na konkretny i zapoznać się z zasadami funkcjonowania forum.


(Shadowwinter0) #3

ehh znam zasady forum... ale tworze strone i bede mial sporo pytan... co za kazdym razem nowy temat... no ale dobra niech bedzie bo mi zaraz paskiem przysmarujesz i po co mi to :stuck_out_tongue:


(floyd) #4

Czyli po prostu chcesz aby twoja strona byla ustawiana jako startowa bez wiedzy użytkownika. Gdybym z czymś takim spotkał się na Twojej stronie to byłoby to ostatnie moje wejście na twoją stronę.(Oczywiście można to zrobić ale nie polecam. Myśle, że nie tylko ja nie lubię jak się za mnie decyduje czy strona ma być ustawiana jako startowa czy też nie. Podobnie jest z dodawaniem do ulubionych)


(Shadowwinter0) #5

:shock: :shock: :shock:

wogole mnie nie zrozumiałes :stuck_out_tongue:

pytam co trzeba usunac by została sama opcja dodania do ulubionych... bo nie potzrebuje opcji ustawiania jako startowa (próbowałem sam to zrobic ale błedy mi wyskakiwały)


(Mck1964) #6
script type="text/javascript">

// <br />
var adres = 'http://www.pubfifa.webd.pl/winters/';<br />
var tytul = 'FC Winters';<br />
var ulubione = '<IMG SRC="http://img150.imageshack.us/img150/1732/favoritesji4.gif" WIDTH="16" HEIGHT="16" BORDER="0">';<br />
var startowa = '';<br />
var szablon = '{ULUBIONE}<br />{STARTOWA}'<br />
<br />
if (adres.toLowerCase().indexOf('http://') != 0) adres = 'http://' + adres;<br />
var przegladarka = navigator.userAgent;<br />
var ie_ver = 0;<br />
if (przegladarka.indexOf("MSIE") != -1 && przegladarka.indexOf(") ") == -1) ie_ver = parseInt(przegladarka.substring(przegladarka.indexOf("MSIE")+5));<br />
if (ie_ver >= 4) document.write(szablon.replace(/&#092;{ULUBIONE&#092;}/, '<a href="javascript:void(0)" title="Dodaj stronę do ulubionych" onclick="window.external.addFavorite(&#092;'' + adres + '&#092;', &#092;'' + tytul + '&#092;'); return false" onmouseover="window.status=&#092;'Dodaj stronę do ulubionych&#092;'; return true" onmouseout="window.status=&#092;'&#092;'; return true">' + ulubione + '<'+'/a>').replace(/&#092;{STARTOWA&#092;}/, '<a href="javascript:void(0)" title="Ustaw stronę jako startową" onclick="this.style.behavior=&#092;'url(#default#homepage)&#092;'; this.setHomePage(&#092;'' + adres + '&#092;'); return false" onmouseover="window.status=&#092;'Ustaw stronę jako startową&#092;'; return true" onmouseout="window.status=&#092;'&#092;'; return true">' + startowa + '<'+'/a>'));<br />
//

Wrazie problemów pisz :stuck_out_tongue:


(Shadowwinter0) #7

ok ikonki mam, ale pojawia sie taki problem ze są one pod sobą a chciałbym zeby były obok... jakiego kodu mam użyc- bvo jaki bym nie wpisął to wyskakuje natychmiast bład :confused:

var ulubione = '';

var startowa = '';[/code]

(floyd) #8
var szablon = '{ULUBIONE} {STARTOWA}'

Tylko ten skrypt działa pod IE, a dla innych przeglądarek np. Opery czy Firefoxa jest niewidoczne.


(Shadowwinter0) #9

a masz moze skrypt ktory działalby pod innymi przeglądarkami??


(floyd) #10

Szukaj w necie. Ja nie znam