Niestety, w Chrome usunięto funkcjonalność, która była wygodna i często z niej korzystałam, a która pozwalała otwierać w nowej karcie stronę po wpisaniu słowa kluczowego. Wystarczyło dodać te strony jako dodatkowe własne wyszukiwarki i przypisać im słowa kluczowe. Teraz własne wyszukiwarki nadal funkcjonują, ale właśnie już tylko stricte jako wyszukiwarki, czyli po wpisaniu słowa kluczowego, trzeba jeszcze wpisać szukane słowo. Nie ma możliwości, aby po prostu tę stronę otworzyć bez parametru wyszukiwania
Szukam więc dodatku, który zastąpi tę funkcjonalność lub po prostu doda obsługę słów kluczowych, ale będzie wymagał możliwie jak najmniej klikania, a strona będzie otwierana w nowej karcie. Możecie coś polecić?
OK, jednak już sama znalazłam i działa dokładnie jak chciałam, wystarczy wpisać w pasku adresu słowo kluczowe, np. „yt”, kliknąć Enter i strona otwiera się w nowej karcie.
Jakby ktoś potrzebował: https://chromewebstore.google.com/detail/web-aliases/hdempabimjppagbgpiglikbobneoegmp