Dodatkowy zasilacz

A więc mam problem a dokłądniej to pytanie.

Od początku =]

Więc mam w kompie zasilacz 400 w (no name jakas tania bezfirmówka)

przy 1 gb ramu athlon 3800 xp gigabyte plyta grafika 7600gt z coolerem obudowa thermaltake z oknem z 2x 12cm wiatraki w obudowie do tego 2hdd 1 sata 1 ata i nagrywarka dvd. I przy odpaleniu nowszej gry na full detalach dostaje zwieche kompa i reset. Nie jest to wina przegrzewania się czegokolwiek w kompie < sprawdzalem.

Problemem jest wydaje mi sie zasilacz ktory jest zaslaby i nie utrzymuje napiecia badz ma jakies spadki napiecia co powoduje te resety.

I teraz pytanie czy jest mozliwosc podlaczenia drugiego zasilacza pod plyte glowna i by byl dodatkowym zasilaniem badz przerobic jedno zasilanie z dodatkowego zasilacza i zrobic z niego zasilanie ktore beda mogl podczepic pod karte graficzna bo oba zasilacze ktore posiadam nie maja wyjscia do zasilania grafiki. ten drugi zasilacz to 350 w jeszcze gorszy niz ten ktory jest zamontowany w obudowie ale jesli dalo by sie jakos podlaczyc go pod sama grafike badz polaczyc z tym ktory jest w obudowie moze dalo by to jakis efekt i mogl odpalic gre na max detalach i cieszyc sie gra a nie resetem.,…

Czekam na odp. troche nakrecilem ale mam nadzieje ze ktos zrozumie =]

Z gory dzieki za odp.

Witam!Może treść tego pomoże

http://www.chip.pl/arts/archiwum/n/arti … 52705.html

Ale najpierw sprawdź dokładnie zasiłkę ,jeżeli nie potrawisz sam dokładnie sprawdzić daj to jakiemuś elektronikowi.Pozdro

Generalnie nie można podłączyć dwóch zasilaczy pod tą samą płytę chyba że jakiś elektryk by pokombinował.

jaki masz zasilacz, to jest podstawowe pytanie. nie wiesz, podaj fotkę tabliczki znamionowej zasilacza. ile masz kasy na nowy zasilacz.

A patrzałeś na linka jest to możliwe i do wykonania nawet przez amatora.

nie, tylko tak na zdrowy chłopski rozum to jest jak sięganie do lewej kieszeni prawą ręką. Lepiej kupić jeden porządny zasilacz a nie jechanie na dwóch modląc się żeby nie było żadnego zwarcia.

To wpierw przeczytaj a później sie wypowiadaj,sam zrobiłem trzy duety i nic zlego z tego nie wynikło.A wszystko to w czasie kiedy nie było jeszcze 1kW zasiłek! !!

model12 popieram DraaK ponieważ zasilacz kosztuje ze 200 zl a jeśli jedno małe zwarcie się zrobi cały sprzęt pójdzie z dymem…tak to już jest 8)

Złączono Posta : 24.10.2007 (Sro) 14:04

acha i wtedy jak się spali to nie wydamy 200 zł na nową zasiłkę tylko całego kompa

rozumiem jakbym popełnił pomyłkę, ale żadnej nie popełniłem każdy zdrowo myślący człowiek woli mieć jedną solidna rzecz niż dwie słabe.

można, można też zrobić tak by łączna moc wynosiła 2kW tylko co z tego.

Pewnie że mozna podlączyć do dwóch zasilaczy. Sam tak robiłem wpierw u siebie a po kilku miesiącach u znajomego jak ugradował sprzęt. Jest tylko jeden problem, gdzieś trzeba dać ten drugi zasilacz. Ja dawałem na obudowę i przyklejałem taśmą klejącą żeby przypadkowo niespadł. Więc jeśli planujesz już cos takiego to po jakimś czasie może ci to przeszkadzać. Chyba że lubisz jak rózne graty walają się po pokoju.

Sproboje polaczyc te zasilacze ale najpierw spawdze na jakims starym kompie na wszelki wypadek.

Nie mam narazie kasy na nowy zasilacz bo wydalem kase na car audio… nie zarabiam jeszcze miesięcznie (ucze sie wiec nie jest tal lekko z kasa)

A jak będę miął zamiar kupować to juz porządnej firmy i mocy.

Next pytanie… byc może najlepsze dla mnie

czy jest możliwość kupienia na allegro bądź w sklepie z pierdulkami komputerowymi/micro przejściówki/śledzia z zasilania hdd na zasilanie do karty graficznej. To by rozwiązało mój problem bez żadnych większych kombinacji poprstu dodatkowy zasilacz umieścił bym w okolicy obudowy podłączony do 230 no i jedynie przejściówkom zasilanie podłączane do grafiki.