Dokładne usuwanie programów

Zastanawiam się który program sobie lepiej poradzi z tym: Total Uninstall 5.4.2 czy jv16 PowerTools 2009?

total uninstall lepiej sobie poradzi ale imho lepszy jest ten program:

http://www.dobreprogramy.pl/Revo-Uninst … 12741.html

ponieważ jest darmowy i mało co ustępuje innym komercyjnym/płatnym

ale z tym Revo Uninstaller jest coś nie tak, wykrywa mi tylko 53 zainstlowane programy kiedy windowsowy Dodaj/usuń wykrywa ich 80.

Należy jeszcze pamiętać, że programy typu Total unistaler odinstalowują w miarę dokładnie wtedy gdy programy instaluje się też z tego z tego programu i wówczas wszystkie wpisy są przechowywane w specjalnej bazie, a przy odinstalowaniu usuwane.

a gdybym usunął program w Dodaj/usuń programy a potem przejechał kompa Odkurzaczem 12 to usunęły by się pozostałe pliki po odinstalowanym programie?

A czy w “Dodaj/usuń programy” nie masz zaznaczone przypadkiem “pokaż aktualizacje” ?

Zawsze możesz postarać się o ręczne usunięcie programu.

1. dodaj. usuń programy

2. usunięcie folderów i plików tegoż programu z program files, documents and settings i innych miejsc miejsc, które wskaże Ci systemowa wyszukiwarka

3. usunięcie pozostałości w rejestrze chociażby za pomocą jv16 power tools lub nawet ręcznie

Wcale nie potrzebujesz specjalnych programów do odinstalowywania. One tylko skracają czas pracy.

Co do Odkurzacza. Wersja 12 niedawno wyszła, a o poprzedniej osobiście nie miałem zbyt dobrej opinii, więc tematu nie poruszę.

Zamiast Odkurzacza lepiej użyć CCleanera.

A ja polecam Monitor instalacji oprogramowania z pakietu Odkurzacz. Program podczas instalacji zapamiętuje utworzone pliki i wpisy w rejestrze, by podczas deinstalacji usunąć ich pozostałości

post54969.html

Po takim odinstalowywaniu programów i takich czynnościach o jakich wspominasz, to np. po Quick Time pozostaje ponad setka wpisów w rejestrze powiązanych z innymi wpisami i ich ręczne usuwanie to makabra praktycznie nie do wykonania.

Nie przeczę, ja podałem alternatywę, która się sprawdzi do większości aplikacji. Są też programy mające własne narzędzia do usuwania jak np programy z rodziny Nortona mają Norton Removal Tool.

Aplikacje typu Total Uninstall są jak najbardziej przydatne, ale też nie popadajmy w skrajność. Bez nich też da się utrzymać porządek w systemie.

dla mnie team

Perfect Uninstaller

plus

Win Tools Net Pro

oraz doraźnie App Remover