Dokupienie pamięci RAM

Chodzi o sprawny zestaw. Na przykładzie tego, co mamy i co wiemy, podpieramy się w pomaganiu.

Śmieszył Cię Intel/Core+2+Duo/E8400 i dysk 500GB ze sklepu.

Tak odjąć cenę windows 7 pro, to taniej nie będzie, chyba, ze Dominik3 poszuka za jakie 400 zł komputera z systemem, w ogłoszeniach lokalnych, gdzie można samemu sprawdzić.

Microsoft Windows 7 Home Premium 32 bit SP1 OEM PL można kupić za 331.80 zł w nokaut. Kombinacje rewelacje za resztę z kasy, co ma autor tematu, wystarczy, ale na co? Polecane - zasilacz nowy za 130zł. Polecana używana pamięć 50zl. Tak dalej, to komputer nie zmieści się w temacie.

Ja nie zawsze radzę sobie z wszystkimi sprawami dotyczącymi oprogramowania i sprzętu, ale staram się pomóc. Marcineez - Rozumiem, że nie radzisz sobie z chrome na 4GB RAMu, ale też chcesz pomóc.

Nie będę już przeszkadzał.

Dziękuję Wam za propozycję, rzeczywiście mój budżet jest bardzo mocno ograniczony. Chyba uzbieram więcej pieniędzy i kupię coś sensownego, coś co pozwoli mi normalnie, płynnie pracować na systemie Windows 7. Jak myślicie ile potrzeba pieniędzy na taki sprzęt? Nie chcę nic z górnej półki. Prosty, ale niezawodny.

Coś sensownego na Core i5, jeśli starczy ci zintegrowana karta graficzna to wydatek ok. 1400 - 1600PLN, a na Core i3 od kwoty można odjąć ok. 250-300PLN. Do tego trzeba doliczyć cenę systemu operacyjnego jeśli jeszcze go nie masz.