Witam, chciałbym dokupić 1 kość RAM lecz patrząc na strony nie mogę takowych znaleźć.Czy jest jakiś “zamiennik”,który byłby kompatybilny z ów ramem, czy tylko zostaje wyszukiwanie aukcji na allegro?
Szczerze? nawet nie wiem, nigdy nie bawiłem się w BIOSIe z tym (zresztą kupuje te RAMY, by jeszcze jako tako normalnie używać komputera [jednak win10,chrome + jakie kolwiek programy trochę pobierają tego ramu].za jakiś czas planuję kupić zupełnie nową maszynę (bo domyślam się, że modernizacja aktualnego PCA mija się z celem)
Jeśli tak to chętnie przeczytam jakie masz zdanie na ten temat, kierowałem się głównie tym, że pewnie gdybym chciał się przesiadać na lepszy procesor, to pewnie i płyta główna była by do wymiany, więc i RAMy, etc. etc.
Grać gram, Z racji na sprzęt gram raczej w mniej wymagające tytuły np the binding of isaac. dlatego też myśl o modernizacji komputera, żeby pograć w bardziej wymagające gry.
Przy tym co masz zapomnij o zmianie na nowe. Kupujesz procesor 4 rdzenie/8 wątków, pakujesz 16 GB RAM i dobrą grafikę jak GTX 1660 i wszystko hula na ultra.
A jak wygląda sprawa z Kartą graficzną ? (mam awersje do kupowania używanych kart [po bańce bitcoinowej pewnie połowa takowych kart to karty “pokoparkowe”]
@ panicagaming nie napalam się na ustawienia ultra w grach, wystarczy mi stabilne 60FPS