64-bitowa wersja systemu Ultimate
Domyślne ustawienie HKLM\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\Session Manager\Memory Management\LargeSystemCache
Moja wartość: 1
a u was?
64-bitowa wersja systemu Ultimate
Domyślne ustawienie HKLM\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\Session Manager\Memory Management\LargeSystemCache
Moja wartość: 1
a u was?
U mnie zero (0).
Możesz podać wszystkie wartości
Memory Management
Muszę porownac…
[HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\Session Manager\Memory Management]
“ClearPageFileAtShutdown”=dword:00000000
Poraj jaką dokładnie masz wersję? 32/64-bit Pro/Ultimate inna?
64 Ultimate
Miałem kilka innych ustawień niż Ty… zmieniłem… Teraz będę testować czy przypadkiem nie będzie ponowne duże wykorzystanie pamięci… przez aplikacje… podczas dużego odczytu/zapisu (Tworzenie filmów, pobieranie plików z internetu, ciągły zapis… jakichś plików)
Nie możesz tak po prostu założyć jakiegoś specjalnego wątku pt.: “Niecodzienne problemy djzona”?
I kto się bawi w dłubanie w rejestrze bez zrobienie kopii?
Wiem co robię…jestem po prostu “Power-User”. Mój rejestr jest maksymalnie zmodyfikowany - optymalizuje (Tweak) pod kątem najlepszej wydajności dla Serwera Cóż, dla Ciebie to zabawa, a dla mnie czysta przyjemność
Patrząc na twoje kolejne zakładane tematy mam odmienne wrażenie. Cóż Power-User robi backup rejestru przed wprowadzeniem jakichkolwiek zmian, ZU najpierw coś modyfikuje a później płacze, że coś nie działa
Dla niego jeden wątek by nie wystarczył, może cały dział ?
To mogłoby być opisem w/w działu
drobok - pokaż mi w tym temacie, że napisałem
Wystarczy, że istnieje dział Serwery i systemy serwerowe, nie widzę potrzeby aby go jeszcze bardziej rozdrabniać.
Ja nic nie musze robić, mam probram, który wykrywa zmiany i sam automatycznie robi backup.
Nigdy nie miałem na Windows 7 problem z rejestrem , który by uniemożliwił uruchomienie komputera.
Przez kilka lat nie re-instalowałem systemu to znaczy, że nie robię nic co miało by doprowadzić mój system do katastrofy.
Doskonale rozumiem, że to forum nie jest przeznaczone dla takich ludzi jak ja i chyba tylko specjalistyczne fora zajmują się niecodziennymi kwestiami… Mowię o zagranicznych forach, tam nikomu nie przeszkadzają “skomplikowane kwestie” Tutaj gdy mam problem z wyciekaniem pamięci (Mem Leak) - to mało kto wie co mam na myśli i powie: Co Ty tak robisz na komputerze, że Ci tyle pamięci zabiera albo KUP WIĘCEJ pamięci RAM… Nikt nie chce się zagłebiać bardziej w tym temacie… ale poczekałem kilakl dni i otrzymałem odpowiedź piękną odpowiedź z wyjaśnieniem i rozwiązaniem problemu z wyciekaniem pamięci w systemie
Nie będę się dalej rozpisywać bo za byle co mogę dodastać na tym forum kilka punktów i zakaz pisania do 3 czerwca lub na stałe bana ;)
Wylogowuje się z tego forum.
Nie, to ty wiesz lepiej niż ci którzy chcą ci pomóc i negujesz kwestie których zwyczajnie nie pojmujesz. Ubzdurałeś sobie na twoim desktopie problem wyczytany na forum serwerowym i płaczesz że nikt nie chce ci pomóc mimo że nie odpowiadasz na najprostsze pytania.
Mężczyźni nie płaczą Nie mam zamiaru się mazać…
Najprostsze pytania - czyli konkretnie jakie? Chętnie odpowiem…
Ps. Ta kwestia w tym temacie już dawno jest rozwiązana
Ps2. Domyślne ustawienia (0 czy 1)
np. “LargeSystemCache”=dword:00000000
itp. itd.
w zależności czy zwykły desktop pełni role zwykłego PC czy servera.
Można mieć tak i tak a W ŻADNYM PRZYPADKU nie uszkodzi się rejestru, więc po co Backup ? Nie rozumiem…