Doom 3 - problem z przejściem gry

Jestem w misji Hell (Piekło) i sytuacja wygląda tak: mam 21 życia, pistolet, shotguna, działko, karabin plazmowy, piłę łańcuchową, w piekle mogę cały czas sprintować, a więc kiedy idę do przodu (bo innej drogi nie ma) wychodzi pierwszy imp, zaraz drugi, zabijam ich bez problemu (najczęściej bez utraty zdrowia) po kilku sekundach wychodzą dwa hell knighty (najsilniejszy oprócz bossa przeciwnik w grze) jest zakątek w którym mogę zebrać nieco amunicji, apteczkę i coś tam jeszcze i jest skała na której jest najlepsza broń w grze BFG9k, kiedy wskoczę na nią hell knighty nie mają szans mnie zabić jednak teleportują się 3,4 lost soule które natychmiastowo spychają mnie w przepaść. Jeśli ktoś przeszedł tą grę (albo i nie) proszę o pomoc.

może tu coś znajdziesz :smiley:

http://pclab.pl/art11257.html

niestety nie, ale dzięki za chęci :slight_smile:

Niemiłe to miejsce, mi się dwa dni temu udało za trzecim razem - po prostu trzeba stamtąd (z tej małej półeczki z bfg) uciekać najszybciej jak tylko się da. Nic mądrego tu nie wymyślisz. Z bfg spokojnie zabije się cztery czaszki na raz, ale chyba za wolne jest na to miejsce, a poza tym szkoda żeby na Guardiana zabrakło amunicji.

http://www.visualwalkthroughs.com/doom3/hell/hell.htm

Nie pamiętam jak to przeszedłem, ale za któryms razem sie udało

Mam już chyba dobrą strategię, mam nadzieje że przejście tego etapu to kwestia czasasu. Rozwale impa z plazmy, wskoczę na półkę z bfg, rozwalę lost soule z shotguna i hell knighty potraktuję z bfg, czytałem w poradniku (niestety o tym etapie oprócz idź do przodu i zabijaj nic nie piszę) że później jeszcze jest amunicja do bfg.

gdzie uciekać? tam się czają hell knighty…

Złączono Posta : 07.07.2007 (Sob) 22:36

jeśli ktoś przeszedł a nie rozumie gdzie dokładnie jestem

http://www.visualwalkthroughs.com/doom3/hell/hell.htm

mam sejwa dokładnie jak obrazek 43.

Złączono Posta : 07.07.2007 (Sob) 22:45

ehh czytając ten poradnik dochodzę do wniosku że dalej nie przejde. Ale zawzialem sie! Moge nie przejsc gry, ALE PO KODY NIE NIE NIE SIĘGNE :!: :!: :!: :!:

Złączono Posta : 07.07.2007 (Sob) 23:09

mógłby mi ktoś to b.dokładnie przetłumaczyć?

Trzymaj się lewej strony by znaleźć apteczke i pancerz, idź naprzód w kierunku zaopatrzenia widocznego w tle. Pokonaj Impa i kolejnego HellKnighta. Zaopatrzenie obejmuje apteczki, ogniwa , pas z amunicją, ogniwo do BFG, a przede wszystkim samą BFG widoczną po lewej stronie. Jest ona wsunięta za skałą więc nie przegap :wink:

dzięki przeszedłem już ten etap trochę w nietypowy sposób:

cofnąłem się żeby poszukać czy jakiejś apteczki nie mam za sobą, z tyłu wyskoczył hell knight i imp, kiedy poszedłem do przodu impa nie było, zabrałem bfg, wskoczyłem na bezpieczn miejsce, szybko wyciąłem lost soule i oszczędzając bfg zabiłem dwa hell knighty z działka 8)

masz jeszcze jakieś problemy z przejściem ?? :slight_smile:

narazie nie :slight_smile: ale to chwilowe. Pierwszy raz utknąłem w doomie :slight_smile:

Złączono Posta : 08.07.2007 (Nie) 13:32

Heh mam problem z finałowym bossem Guardianem, nie bardzo czaje jak go pokonać…

Cyberdemon. Prawda jest taka, że zranić go można tylko za pomocą broni zwanej “soul cube” (kostka dusz). Inne bronie nie działają na diabełka ;). Cóż więcej? Wiadomo: unikać pocisków, uciekać, ruszać się itp.

Pozdrawiam.

Ale failap pisze o bossie który jest na końcu poziomu Hell - Guardianie. Zeby dojść do Cyberdemona trzeba sie jeszcze troche pomęczyć. :wink:

Chodzi mi o bossa w piekle Guardiana, więc napisze mi ktoś jaki jest na niego patent?