Witam. Mam problem z uruchomieniem gry Doom Eternal na moim komputerze. Problem polega na tym, że gra zawiesza się, a przynajmniej tak mi się wydaje na ekranie „wciśnij lewy przycisk myszy” który pojawia się zaraz po przejściu przez te wszystkie reklamy (Bethesda, ID, itd. - wiadomo chyba o co chodzi) które pojawiają się zaraz po uruchomieniu gry. Gdy już jestem na tym ekranie „wciśnij lewy przycisk myszy” to jak klikam ten lewy przycisk myszy aby w domyśle przejść dalej to nic się nie dzieje, a w dodatku sam kursor myszy na tym ekranie w ogóle nie działa jak ruszam myszką - stąd wniosek, że gra się zawiesza właśnie na tym ekranie „wciśnij lewy przycisk myszy”. Próbowałem już chyba wszystkiego i nic nie pomogło jak do tej pory. Zainstalowałem przeróżne pakiety DirectX’a, wszystkie wersje VC redist, NET Framework’a, do tego próbowałem uruchamiania w trybie zgodności z różnymi starszymi Windows’ami, uruchamiania jako administrator, wyłączenia antywirusa, dodania gry jako wyjątku dla Firewall’a. Poza tym jeszcze w trybie zgodności próbowałem wyłączenia optymalizacji pełnoekranowych jak i opcji „zarejestruj ten program w celu ponownego uruchomienia”. Do tego w tym trybie zgodności wszedłem w „Zmień ustawienia wysokiej rozdzielczości DPI” i tam zaznaczyłem „Użyj tego ustawienia, zamiast dostępnego, aby rozwiązać problemy ze skalowaniem tego programu” - bawiłem się tam też tymi innymi opcjami których już nie będę tutaj wymieniał. Mam zainstalowaną chyba najnowszą wersję sterownika jaka jest w tej chwili dostępna do karty graficznej która mam teraz w tym kompie, czyli NVIDIA Quadro M2000 - wersja sterownika 573,42 DCH. Poniżej podaję pełną specyfikację tego kompa.
Model: HP Z440
CPU: Intel Xeon E5-1650 v4 3.6 GHz
RAM: 32 GB DDR4-2400 (2 x Samsung M939A2K40CB1-CRC 16 GB DDR4-2400)
MB: Hewlett-Packard 212B, wersja BIOS/UEFI M60 v02,62, oryginalna z tego modelu
GPU: NVIDIA Quadro M2000 4 GB DDR5 VRAM
PSU: oryginalny dla tego modelu, 700W
Za wszelką pomoc i porady z góry dziękuję.