Dostęp aplikacji do danych - Nokia 3110c

Witam! Kiedy chcę za pomocą aplikacji takich jak np. FaceWrap, KDPlayer czy MGMaps uzyskać dostęp do danych w telefonie wyświetla mi się: ‘Czy pozwalasz aplikacji…’. Oczywiście,że można kliknąć ‘Tak’ i dane się załadują, z tym że trzeba to robić 5 razy na sekundę (w pryzpadku korzystania z map offline w MGMaps), a końca nie widać. W Internecie znalazłem tylko to:

ale aplikacja MobiMB Mobile Media Browser nie wykrywa mojego telefonu (łącze przez IrDA). Czy wie ktoś może jak mi pomóc?? ![-o<

ale co ty chcesz zrobić ?wytłumacz bo albo źle napisałes albo czytac nie umiem…

W dniu 07.06.2008 , o godzinie 20:36 został dopisany post przez programowiec

moze byc też tak że ta nokia może mieć zablokowany dostęp java itd …Wtedy chyba był by potrzebny kabel serwisowy

Nie co chcę zrobić, ale czego nie chcę - nie chcę żeby aplikacja na telefonie pytała o dostęp do danych użytkownika, bo ja i tak jej pozwalam na to, tyle że przy włączonej opcji ‘Pytaj zawsze’ Muszę wciskać “tak” 40 razy na sekundę. Gdybym miał zaznaczone Pytaj raz albo Zawsze pozwalaj to by było lepiej, tyle że ja nie mogę zaznaczyć, bo pisze, że niedostępne dla tej aplikacji. I pozostaje mi Pytaj zawsze, bo jak wybiore niedozwolone to na pewno nie odczyta plików. A jak zacznie pytać, to dla każdego pliku z osobna. A jak plików dużo, np. pliki map - to wciskać trzeba non stop 40 razy na sekundę. :cry: :cry: :cry: ![-o<

Masz płyte od tej nokii?

Może powinieneś znależć nowe oprogramowanie?

Oprogramowanie jest dobre (v. 5.5), tyle że jest jakiś problem z certyfikatami, tzn., że aplikacja nie ma prawa dostępu. A ja chciałbym się dowiedzieć jak je ominąć - usunąć ten plik, co jest tam napisane w cytacie u góry, czy go tam edytować, żeby się nie pytało o dostęp do danych. Jakieś propozycje :?: ![-o<

a mozesz dać screena z tym oprogramowaniem w dysku to może powiem co usunąc?

Ale o jakie oprogramowanie na dysku chodzi?? Komórki?? MoBi Browser?? Nie napisałeś o które ci chodzi.

Ojej o to które łączy Ci się z ta nokiom

Łączy się z nią tylko Nokia PC Suite 6. Na vortalu jest, nie chce mi sie wklejać linku.

no to jak Ci sie nie chce to jak mamy Ci pomóc?

Dobra, masz co chciałeś:

ml287273aae88cc9ea968ecc107817b5a450136e193562.

ml287296fbfbb9ad97d72657f0d91b5aae7bea87187567.

witam, mam małe pytanie w tym programie mobimb wykrywa mi telefon ale nie wiem jak mam znaleźć tam dysk A:\hiddenfolders\ z tym folderem, prosze o pomoc…

No właśnie, ja szukałem przez Nokia Phone Browser i też takiego folderu tam nie ma. Nawet w programie do przeglądania plików komórki nie ma takiego folderu. I bądź tu mądry. A co do powyższej instrukcji - to chyba jakaś ściema:

Czy tu nie chodzi o Symbiana? Jeśli nie, to wyprowadźcie mnie z błędu.

Raczej nie co ma do tego symbian?