Witam. Mam uszkodzone lewe ucho, przez co słyszę na niej o wiele gorzej niż na prawe. Na komputerze mam oprogramowanie, w prawdziwym życiu noszę aparat słuchowy.
Na swoim telefonie nie mogę dostroić dźwięku, aby lewa strona była głośniejsza, na moim telefonie nie ma takiej opcji jest tylko możliwość wyłączenia dźwięku stereo. Mam odtwarzacz do muzyki który pozwala na to, ale nie rozwiązuje on na przykład problemu z YouTube czy grami.
Czy ktoś z was zna sposób lub jakieś oprogramowanie które mogło by mi pomóc? Dziękuję za odpowiedzi.
Jaki to smartfon?
Jeżeli jakiś w miarę współczesny to w ustawieniach w opcji “Ułatwienia dostępu” powinien mieć taką opcję. (w niektórych smartfonach aktywuje się po podłączeniu słuchawek dopiero)
“Balans dźwięku” - możesz zadecydować wtedy, żeby z jednej strony był głośniejszy, albo włączyć “Dźwięk mono”, aby dźwięk w obu kanałach był połączony, co w przypadku niedosłuchu jest nawet dobre, bo lewa i prawa słuchawka taki sam dźwięk odtwarza, a balansem dźwięku możesz sprawić, że jeden kanał będzie głośniejszy.