Witam,
Tak jak w temacie, czy, gdy dotknę procesora będąc naelektryzowanym poczuję jakieś “kopnięcie”, gdyż kupiłem nowy procesor i niestety za 3 tygodnie kupuję pod niego płytę a gwarancja rozruchowa to 2 tygodnie. Dokładniej chodzi mi czy coś poczuję, gdy zetknę się z procesorem oczywiście, który nie jest zamontowany, nowo z opakowania. Jeszcze nigdy nie miałem sytuacji, że coś zepsułem uprzednio nie montując tego i nie bawiąc się tym. A trochę się wystraszyłem, gdy przypomniałem sobie, że gdy byłem na poczcie i dotknąłem schodów - poczułem lekkie kopnięcie.
Przed montażem w komputerze dotknij ręką grzejnika lub czegoś uziemionego żeby rozładować ewentualne ładunki elektryczne.
Ale czy już mogłem uwalić CPU?
Nie, bo procek nie był uziemiony.
Na procesorze jest coś takiego, procesor kupiłem od zaufanego sprzedawcy, czy jest możliwość ewentualnego uszkodznia?
Jeśli nie zamontujesz na płycie to się nie dowiesz. Moim zdaniem nie ma powodu do zmartwień.
Dobra, dzięki wielkie.
A mogę przemyć IHS procesora spirytusem rektyfikowanym? Będzie duża różnica?
Jaki to procesor?
i7 4770k
Ale gdzie piny? Przecież Intelowskie CPU nie mają pinów, piny ma socket.
No fakt sorry fail nie doczytałem nie pomyślałem
Jedna z większych głupot którą napisałem. Skasowałem by nie wprowadzać w błąd.
No właśnie 
Wyczyściłem procesor spirytusem rektyfikowanym, podziała podobnie jak izopropanol? Niestety nie mam go teraz pod ręką i spirytusu musiałem użyć. Uszkodzi to jakoś procesor?
Nie powinno spirytusem nie raz czyściłem i nie było problemu. Powinno być wszystko ok/