Mam zainstalowany na laptopie system vista sp1 PL oem, zakupiłem angielska wersje XP home box sp1. czy jeśli zainstaluje ten system na moim laptopie będzie to legalne? ( oczywiscie vista w tym czasie zniknie z dysku )
Skoro kupiłeś xp a nie korzystałeś z możliwości downgrade’u dostępnego dla edycji Business i Ultimate (nie korzystałeś bo downgradowwanie możliwe jest do wersji professional) to możesz używać obydwu. O ile z vistą nie jesteś na bakier.
generalnie kupilem na ebayu, miala byc wersja pełna ale niestety sprzedawca nie raczył sie przyjżeć, nie wiem jak to jest z licencjonowaniem bo wydawalo mi sie że musi być jakikolwiek system windwos jak 98 me 2000 by upgrade-ować a w takiej sytuacji mam tylko ten kierunek vista - xp a nie chcę być legalny na niby
Aaa czyli jest to wersja upgrade? Bo z pierwszego postu nie wynikało. BOX to wersja pełna pudełkowa - umożliwia instalację na jednym komputerze, którego podzespoły można dowolnie wymieniać. Masz link do aukcji? Może jeżeli dostałeś coś innego to warto reklamować z tytułu niezgodności?
Co do upgrade do WindowsXp to trochę zielony jestem. Moja przygoda z własnymi kopiami windows zaczęła się od MSDNAA gdzie byly pełne wersje od razu.
sorki za zmyłe tak to upgrade i jestem w trakcie rozwiazania tej sprawy, tylko nie wiem jak to wygląda z legalnością czy jeśli powiedzmy odinstaluje viste i zainstaluje ten system to czy będzie to samo co jakby zainstalował upgrade na np win98 me czy 2000
generalnie z opisu wynika że mozna zainstalować jak fulla bez wcześniejszego system, tylko kwesta jak sprawa z legalnoscią bo wyczytalem na jednej stronie że niby jak masz box starego system to możesz użyć boxa nowego i odwrotnie oem do oem