Od jakiegoś czasu nic nie mogę ściągnąć z Vortalu dobreprogramy(choć poprzednio nie było z tym problemów), a na dole AvantBrowsera pojawia się napis:“javascript:download(864)”.
Mam system WinME. Czytałam poprzednie posty. Napisano tam m.in. Przeinstaluj pluginy Java Ale jakie pluginy (do czego) i jak to zrobić?
Przepraszam za lamerskie pytania, ale jestem tylko “użyszkodnikiem” i nie mam o tym żadnego pojęcia. :oops:
ja dzisaj nie moglem sciagnac DirectX 9.0c Redistributable z vortalu i sie nie dalo wiec pomyslalem chwilke i zassalem to ze strony majcrosoftu, ale to niejest pierwszy taki problem, czasamimi niechce wejsc na stronke forum, ale zawsze wchodzi na stronke vortalu
O ile się nie mylę dopiero Windows XP miał wbudowaną blokadę okienek pop-up i to w SP2, a użytkownik ma Windows ME i przeglądarkę Avant Browser. Poza tym Link do PopTray jest uszkodzony, wyskakuje stronka SourceForge.net. W Avancie po kliknięciu na “pobierz wersję bezpłatną” wyskakuje okienko i nic sie nie dzieje, dopiero po kliknięciu na “link” otwiera sie w tym okienku strona SourceForge.net. tak samo jest w operze i IE ale w nich strona sama zmienia sie na SourceForge.net.
Powtarzam jeszcze raz to nie jest wina przeglądarki, blokady pop-up, ani niczego innego w komputerze użytkownika, po prostu link jest już nieważny, tylko nikt go jeszcze nie raczył usunąć lub zmienić na działający.
I właśnie owa nakładka (btw a nie przeglądarka) posiada funkcję blokowania pop-upów. Poza tym funkcją blokowania owych okienek może mieć firewall (np. Kerio), bądź inna aplikacja specjalnie do tego celu przeznaczona.
Nic podobnego u mnie się ściąga zarówno systemowym pobieraniem jak i akceleraratorem.
Już wszystko w porządku. W OutpostFirewallu ustawiono mi “wyłącz okienka pop-up” i tego ustawinia nie mogłam znaleźć. Ale cały czas szukałam, dawałam do analizy log Hijackthis, sprawdzałam Avast antywirusem i CWShredderem I wszystko było w porządku. A firewalla ustawiał mi sąsiad i nie wiedziałam, gdzie tych okienek szukać, ale wreszcie znalazłam.
Dziękuję wszystkim. Życzę, abyście nie mieli żadnych kłopotów