Od pewnego czasu nic a nic nie moge sciagnąć z vortalu, myslalem ze to chwilowe, ale nie
a moze masz sp 2 zainstalowane bo w momecie pobierania plików sp 2 blokuje i trzeba recznie zezwolić na pobranie
Wcześniej bylo OK, firewalla mam ciągle tego samego, antywira zmieniłem na NOD32, nei wiem czy moze on blokować download, ale z innych stron idzie. SP2 nie mam, a przeglądarka to Opera 7.54 i IE 6, nie dziala na obydwóch.
NOD na 100% ci niemoze blokowac
firrewall tak
masz ustawione np. jakies proxy to wylacz
odnow polaczenie sieciowe
start/uruchom
CMD
ipconfig /release
ipconfig /renew
dalej wylaczasz firewalla
i patrzysz czy na innych przegladarkach masz tak samo
wklej to cos co ci wyskakuje przy probie sciagniecia
Nie wyskakuje nic, klikam i moge se czekac. Tak jakby hiperłącze nie dzialalo. Proxy nie mam, firewall dziala u mnie juz od dawna i nie bylo takich problemow. Na innych przeglądarach (IE6) to samo. Nie dziala mi tylko download na Vortalu no i jeszcze opcja [więcej] na Tlen4you.net
Nie bylo tego wczesniej
Nie blokuje ci coś przypadkiem wyskakujących okienek. Może używasz jakiegoś programu??
Okienka wyskakującje może blokować równierz opera lub Mozilla.
Owszem, blokuje, ale opere mam 7.54 i pare dni temu wszystko chulało jak trza. Mam NPF, ale i te jest ze mną od początku mojego istnienia w necie. Ostatnio użyłem tylko Pest Patrola i po tym troszke sie pokaszaniło, myslalem ze juz jest OK, ale chyba nie…
U mnie też nie działa pobieranie! Próbowałęm na róznych przeglądarkach :?
podobny problem zauważyłem u siebie, pomogło zainstalowanie nakładki Maxthon
Czyli?
To chyba nbakladka tylko na IE Co z Operą?
Tak to nakładka tylko na IE. Mi pod Operą wszystko smiga. :?
Opera bezbłędnie ściąga! Potwierdzam…
Nie wiem, co tu ma IE do ściągania :? , bo przecież nie ściąga się systemowo, tylko jakimś akceleratorem!
Np. Flash-getem… 8)
Od razu po kliknięciu na link z Vortalu - pojawia się u mnie okno Flash-geta. A tamto do ściągania z Vortalu - nawet nie zdąży zareagować…
Zainstalowalem Maxthona i zgadnijcie co…
NIC. Dalej nie działa, problem dotyczy tylko vortalu dobreprogramy.
SP2 blokuje wyskakujące okienka. Gdy klikniesz w vortalu: Pobierz wersję… odpala Ci się małe okienko od pobierania danego pliku. Na samej górze okienka jest napis coś o blokowaniu pop-upów. Należy kliknąć na ten napis i wtedy wybrać polecenie pobierz… (już dokładnie nie pamiętam co tam jest namazane, ale u mnie też się tak dzieje).
A u mnie to okno nawet nie wyskakuje, o którym mói Kuba. W innych przypadkach wyskakuje.
Mi tam się normalnie ściąga … :shock: :shock: :shock: :shock:
Shark Masz SP2??
JA nie mam SP2 o czym pisalem. Na innych stronach normalnie wszystko smiga, tylko na vortalu nie
a próbowałeś pobierać z vortalu po wykasowaniu cookies :?: