Witam, jak w temacie ostatnio jak wchodzę na stronę DP automatycznie mam zmieniony tryb z jasnego na ciemny. U was też tak jest? Ktoś uparcie mi ten tryb ustawia zupełnie nie pytając czy chcę tego czy nie
Cześć. Też mam tryb ciemny automatycznie i to mi odpowiada. Trudno byłoby mi teraz się przestawić do białego.
Być może chcą Cię na siłę przekonać, podobno zostały jeszcze 4 osoby, które korzystają z jasnego trybu.
To chwilowa usterka, też znamy ten problem. Rzecz jest już zgłoszona do IT, czekamy na rozwiązanie
Taki mały OT
Nie mam pojęcia co ludzie mają z tym trybem ciemnym. Wszędzie mam tryb jasny (tu - szaro zielony, który kiedyś sam stworzyłem) i na tak ustawionych kolorach mogę „siedzieć” godzinami. Natomiast wszelkie ciemne tryby wkurzają mnie już po 30 sekundach, a po minucie zaczynają mnie boleć oczy i głowa. Nie wiem jakie są statystyki, ale wiem, że wiele osób preferuje tryb jasny.
Kiedyś dałem koledze z pracy link do niebezpiecznika, to przyszedł do mnie po kilku minutach i powiedział, że nie da się tego czytać i zaraz go szlag trafi, bo mają tam białe literki na czarnym tle z pomarańczowymi dodatkami. Okropieństwo! Potwierdzam - nie da się. Na szczęście istnieją opcje odwrócenia (czy zmiany) kolorów w przeglądarce i tylko dlatego czytuję ww. niebezpiecznika.
Tak więc dobrze, że jest możliwość wyboru.
Dalej jest problem z losowo włączającym się trybem ciemnym. Pomaga odświeżenie strony ale czasami (rzadko) po odświeżeniu pokazuje się taki błąd:
polecam tryb szary, dobry na dzień i noc
No i gdzie się przełącz?
Ja mam co innego, u mnie jak klikne na ustawienia wyskakują dane konta.
No, dobra już doszedłem do tego.

Byłby spoko, ale ta dzika, oczojebna zieleń niektórych elementów mnie dobija
Pewnie dlatego, że zbyt duży kontrast, może być rozbudzające ale na dłuższą metę jednak męczy oko. Generalnie teraz jest moda na kontrastowe interfejsy. Robią wrażenie ale z czasem męczą. Czasami sięgam do prehistorii i zastanawiam się czy nie robili kolorystyki lepiej, tak do pracy. Dużo pasteli i stonowania.