Drobna korekta stronki


(Darom82) #1

Jak tutaj na mojej stronce http://www.history.is.net.pl/?download&cat=1 zrobić tak, żeby te cyferki oznaczające ilośc pobrań były ciutke wyżej ? żeby nie były w tym miejscu co jest opis tylko w tym miejscu co jest nazwa danego programu. Jak to zrobić ?

<?php 

include_once ("category.inc.php");

include_once ("downcount.inc.php");

include_once ("appdesc.inc.php");

?>

» Download<?php if (isset($_GET['cat']) && array_key_exists($_GET['cat'], $category)) { echo ' » [' . $category[$\_GET['cat']]['name'] . '](/?download&cat='%20.%20%24_GET%5B'cat'%5D%20.%20')'; if (isset($_GET['appage']) && array_key_exists($_GET['appage'], $appdesc[$_GET['cat']])) { echo ' » [' . $appdesc[$\_GET['cat']][$\_GET['appage']]['name'] . '](/?download&cat='%20.%20%24_GET%5B'cat'%5D%20.%20'&appage='%20.%20%24_GET%5B'appage'%5D%20.%20')'; } } ?>
<?PHP if(!isset($_GET['cat']) && !is_numeric($_GET['downloadid']) ){ ?>
- <?php for($q=0; $q
- ><?php echo $category[$q]["name"] ?><?php echo count($download[$q]) ?><?php echo $category[$q]["desc"] ?><?php } ?>
<?PHP }?> <?php if(isset($_GET['appage'])) { $cat=$_GET['cat']; echo '
'; echo '['.'](?download&cat='.%24cat.'&idapp='.%24_GET%5B'appage'%5D.')

['.$appdesc[$cat][$\_GET['appage']]["name"].'](?download&cat='.%24cat.'&idapp='.%24_GET%5B'appage'%5D.')

[' .'](?download&cat='.%24cat.'&idapp='.%24_GET%5B'appage'%5D.')'; echo ' '.$appdesc[$cat][$\_GET['appage']]["desc"].'' ; echo '


'; if (isset($_GET['id'])) { include ('send.php'); } else { include('show.php'); } } ? ?php $temp = 0; for($q=0; $q3;$q++){ $temp+=array_sum($download[$q]); } if(isset($_GET['cat']) !isset($_GET['appage'])) { $cat=$_GET['cat']; for($q=0; $q echo '
'; echo '['.'](?download&cat='.%24cat.'&appage='.%24q.')

['.$appdesc[$cat][$q]["name"].'](?download&cat='.%24cat.'&appage='.%24q.')

[' .'](?download&cat='.%24cat.'&appage='.%24q.') '; echo '' . $download[$cat][$q] . ''; echo ' '.$appdesc[$cat][$q]["desc"].'' ; echo '
'; } echo " Pobrano w tej kategorii: ". array_sum($download[$cat])." "; } if(isset($_GET['idapp'])){ $download[$\_GET['cat']][$\_GET['idapp']]++; $write_str = "?php\n\n"; $write_str.= go_through_array("\$download",$download); $write_str.= "\n?"; $file = "downcount.inc.php"; $file_handler = fopen($file,"w"); fwrite($file_handler,$write_str); fclose($file_handler); header("Location: download/".$appdesc[$\_GET['cat']][$\_GET['idapp']]["link"] ); } //echo array_sum($download); if (!isset($_GET['appage'])) { echo "Pobrano wszystkich: ".$temp.""; } function go_through_array($prepend,$arr) { $config_line = ""; if(count($arr)) { reset($arr); while(list($key,$val) = each($arr)) { if(is_array($val)) { $config_line.= go_through_array($prepend."[\"".$key."\"]",$val); }//if else { $config_line.= $prepend."[\"".$key."\"] = \"".ereg_replace('"','\"',$val)."\";\n"; }//else }//while }//if else { $config_line.= $prepend." = array();\n"; }//else return $config_line; }//go_through_array ?[/code]


(Jim1961) #2

zamień miejscami te dwie linijki:

echo ''.'

['.$appdesc[$cat][$q]["name"].'](?download&cat='.%24cat.'&appage='.%24q.')

[' .'](?download&cat='.%24cat.'&appage='.%24q.') '; echo '' . $download[$cat][$q] . '';[/code] P.S. do wiadomości, w php można łączyć linijki wyświetlane przez echo, np:
[code] echo '
' . $download[$cat][$q] . '

['.$appdesc[$cat][$q]["name"].'](?download&cat='.%24cat.'&appage='.%24q.')

'.$appdesc[$cat][$q]["desc"].'
';

+odpowiednie wcięcia dla każdej linijki => lepiej (czytelniej) to wygląda w źródle strony,


(kubut) #3

Darom82 - właśnie o tym pisałem w poprzednim Twoim temacie z równie skomplikowanym problemem... Napisz od razu, zeby ktoś Ci zrobił stronę całą, bo jak widzę masz zamiar prosić o każdy element osobno. Zaraz poprosisz o pogrubienie tekstu...


(Darom82) #4

Jim1961 Byłoby dobrze ale troszke są te cyferki za wysoko, a chciałbym żeby były na równi z nazwą programu, czy da się to jakoś poprawić ?

http://www.history.is.net.pl/?download&cat=1


(Grzesie K) #5

Prawie zgadłeś...

#Darom82 css: np. margin-top lub padding-top


(Darom82) #6

Czyli jak ustawie w style.css tak jak ponizej to będzie dobrze ?

app {

margin-top: 2px;

}

(Grzesie K) #7

Nie możesz sprawdzić...?

Dodaj to do span zawierającego liczbę.


(Darom82) #8

Czyli jak to zrobić ? bo moje rozwiązanie nie skutkuje


(batmomobil) #9

Nie skutkuje bo używasz równocześnie styli wewnętrznych i zewnętrznych,ustawione masz w css zewnetrz

padding-top: 5px;

(Darom82) #10

Dalej chyba te cyferki są za wysoko - http://www.history.is.net.pl/?download&cat=1 :frowning:


(Jim1961) #11

do pliku "style.css", gdzieś niedaleko końca, dopisz:

.app span{

    padding-top: 5px;

}

Czy mi się zdaje czy ty nawet nie próbujesz się czegoś nauczyć ?? Pytam całkiem poważnie.