Druga lokalizacja Windows Apps z dziwnym kontem

Gdy sprawdzałęm Foldery w ten komputer natknołem się na Windows Apps. Nic dziwnego lecz podstawowowa lokalizacja jest w C:\ProgramFiles\WindowsApps. A ja mam go w d: i c: . Co jeszcze lepsze gdy kliknołem właściwości w Folder to zobaczyłem dziwnego użytkownika o nazwie account unknown (s-1-15-3-1024-3635283841-2530182609-996808640-1887759898-3848208603-3313616867-983405619-2501854204).

Antyvirus nic nie wykrywa.
Pls Odpowiedzcie bo boje się o moją prywatność.

Nie dziwię się! Zrób najpierw porządek z kontami użytkowników, czy aby wszystkie są potrzebne?
Panel sterowania > Konta użytkowników > Zarządzaj innym kontem (niebieski link) >
Pomyśl nad tym co tam zobaczysz, szczególnie gdy jesteś jedynym użytkownikiem tego komputera.

Tam nie będzie tego użytkownika, ponieważ SID jest nieznany. Ponadto, bycie jedynym użytkownikiem nie oznacza, że w systemie bęzie jedno konto - będą dziesiątki :smiley:

Przede wszystkim popatrz, co jest w środku.

Właśnie w tym folderze nic nie ma. A i jestem jedynym użytkownikiem komputera.

Sprawdzałeś to w Panelu sterowania > Konta użytkowników itd.? Czy, aby tam jesteś jedynym użytkownikiem?

tak i jestem jedynym

Mam pewne przypuszczenia że to konto należy do microsoft gdyż w prawidłowej lokalizacji WindowsApps też jest to konto.

Pewnie zależało to od sposobu instalowania (konto w Microsofcie) systemu. Tak, czy inaczej, nie chcę Ci radzić dalej jak z tego wyjść, bo można niechcący zablokować działanie systemu na amen. Sorry!

Dziękuje wszystkim za pomoc. Temat uważam za zamknięty.