Drugi ekran nie wyświetla obrazu

A co masz w Tym miejscu:

Musi być ustawione na Powiel Ekrany, albo Rozszerz te ekrany. Ustawienia Windowsa o dziwo są nadrzędnymi w stosunku do tych z panelu NV, a nie ich kopią.

@LORDEK Zaraz wstawię ss

EDIT: Systemowe ustawienia

A co masz w tych zaawansowanych ustawieniach?

EDIT: A jakie mas ustawienia przy drugim monitorze?

To jest ważne - drugi monitor musi coś na pulpicie wyświetlać - proponuję obu poczytać podane linki.

Wszystkie te tematy w linkach zostały przerobione - dalej nie działa, a używanie innych programów nie rozwiązuje tematu, bo takie ustawienia same z siebie normalnie działają bez “tricków” - sprawdzone.

@JNJN Jeśli można nazwać to wyświetlaniem to tak, coś wyświetla, bo gdy ustawię rozszerz ekrany to myszka przechodzi na drugi monitor, gdy drugi monitor ustawię jako główny to ustawienie pasku menu sugeruje, że faktycznie jest głównym monitorem. Problemem jest to, że nic nie wyświetla, tak jakby nie miał sygnału, ale system go wykrywa, pojawia się nazwa, można rozdzielczości zmienić itp. i jest sprawny na 100%!

@LORDEK Zaawansowane ustawienia

Jakoś innym działa? w/g mnie, to problem połączenia, ale róbcie jak chcecie. I wcale, aby sprawdzić działanie drugiego monitora nie musi ustawiać klonowania, może na dwóch różnych pulpitach - co za problem?

Edit:

Przydatna lektura do poczytania.

http://softonet.pl/publikacje/poradniki/Jeden.komputer.i.kilka.monitorow.Praca.wielomonitorowa.w.Windows-porady.sztuczki.rozwiazywanie.problemow,721

Cofnij do normalnych ustawień rozdzielczości, kliknij na drugi ekran i pokaż co tam masz. Tu może chodzić o rozdzielczości, bo skoro monitory po przepięciu zamieniają się rolami tj. inny działa, drugi zaś nie to znaczy, że monitory, jak i połączenie jest ok.

Witam wybaczcie moją nieobecność, byłem poza domem. Wróciłem dzisiaj do tego problemu zaryzykowałem i kupiłem konwerter za trochę ponad 80zł i działa. Okazało się, że po prostu ta przejściówka od siostry “nie wyrabiała” i faktycznie powiedziała mi, że kupiła chińczyka za 20zł. Dzięki wam, że poświęciliście czas. :slight_smile:

EDIT: Nie zmienia to faktu, że jest to dziwne, że u niej działa a u mnie to samo nie działało.

1 polubienie