Drugi monitor

Mam zainstalowany program i działał poprawnie na dwa monitory jak był uruchamiany . Wyjezdzam na wakacje i zapomniałem przezucic obraz na monitor podstawowy w laptop. Teraz widze program ale nie widze co sie na nim wyswietla bo jest na drugim monitorze który nie jets podłączony. Resetowałem kompa, przeinstalowywałem program …nic nie działa, moze ktos wie co zrobic ?

Ustawienia ekranu w systemie Windows 10

Stworzenie konfiguracji wieloekranowej z pomocą systemu Windows 10 jest niezwykle proste. Wystarczy podłączyć drugi ekran do komputera, a Windows automatycznie go rozpozna i wyświetli na nim pulpit.

Kliknij Centrum Akcji na pasku zadań znajdującym się w prawym dolnym rogu ekranu i spośród dostępnych opcji wybierz „Wyświetlaj na innym ekranie”. Możesz także skorzystać ze skrótu klawiszowego klawisz Windows + P . Otworzy się menu ustawień, w którym dostępne są cztery tryby wyświetlania obrazu. Aby rozszerzyć interfejs pulpitu na dwa ekrany, zaznacz opcję „Rozszerz”.

• Tylko ekran komputera : Obraz będzie wyświetlany wyłącznie na podstawowym ekranie, dodatkowy będzie pusty.
  • Duplikuj : Na obu ekranach będzie wyświetlany ten sam obraz.
  • Rozszerz : Obraz zostanie rozszerzony tak, aby obejmował powierzchnię obu ekranów.
  • Tylko drugi ekran : Obraz będzie wyświetlany wyłącznie na dodatkowym ekranie, podstawowy będzie pusty.
    image

Jak rozumiem twój problem polega na tym, że odpiąłeś drugi monitor i program uruchamia się poza obszarem wyświetlania, tak?
Najczęściej jak coś takiego się dzieje, to pomaga maksymalizacja okna programu. W Windows 10 robi się to poprzez kliknięcie prawym przyciskiem myszy z shiftem na pasku zadań na uruchomiony program i maksymalizuj.

Jest jeszcze taka opcja: przenieś:

image

Uzyskuje się ją klikając prawym przyciskiem myszy na miniaturce z paska zadań.