Przy próbie wydruku pojawia powiadomienie że drukarka wymaga interwencji użytkownika (dokument zostaje wysłany do druku dopiero po uruchomieniu Narzędzia do rozwiązywania problemów).
Z drugiego komputera z Win7 drukowanie odbywa się bez najmniejszych problemów.
Napisałeś z jakiego systemu działa, a ja proszę o informację z jakiego systemu nie działa.
Jest w temacie przepraszam. Próbowałeś usnąć drukarkę i ją dodać na nowo?
Drukarka jest podłączona do routera po wifi? Wiem ,że w temacie pisze druk po wiffi ale to nie oznacza ,że drukarka jest podłączona przez wifi do routera. Czy komputer z windows 7 też jest podłączony przez wifi? Opisz dokładniej jak wygląda konfiguracja.
Drukarka jest bezprzewodowa więc nie ma potrzeby podpinania jej do routera (o czym świadczy litera “w” w oznaczeniu drukarki ). Jest widoczna w sieci zarówno pod komputerem z win7 jaki win10, tyle że pod win10 występują problemy opisane powyżej.
Standardowe windowsowe, instalacja dedykowanych ze strony producenta kończy się bez żadnego komunikatu o błędzie ale nie jest ukończona (brak komunikatu o gotowości po instalacji).
Stawiam ,że próbowałeś ją odinstalować i zainstalować ponownie u mnie to zadziałało ale raczej już tego próbowałeś. Natomiast gdy ostatnio podobny problem pojawił się u mnie na laptopie rozwiązaniem okazało się “zapomnienie” sieci a następnie ponowne jej dodanie. Można jeszcze sprawdzić ustawienia udostępniania. Ja dla testu włączyłbym wszelkie udostępnianie w tej sieci.
To wina zaktualizowanych sterowników do drukarki w Windows 10.
Mam tą drukarkę i sprawdzałem obecny build Win10 (wirtualka) - tak samo się zachowuje i sprawdzałem na wirtualce ze starszym Win10 to działa bez problemu.
Pod Linux też bez problemów z wyjątkiem Manjaro gdzie trzeba było podać położenie ręcznie: hp:/net/HP_LaserJet_Professional_P_1102w?ip=<IP_DRUKARKI>
Co do sterowników ze strony producenta to się nie dziwię, bo są z 2016 roku dla Win10.
Można spróbować zainstalować na starej kompilacji Win10 i wydobyć sterownik, a następnie zainstalować przez menadżera urządzeń na obecnym Win10 licząc na to. że zadziała i przy najbliższej aktualizacji MS nie podmieni sterownika na własny.