Tak jak w tytule wątku poszukuję drukarki atramentowej, użytek domowy. Druk można powiedzieć, że ponad 50 stron miesięcznie.
Szukam czegoś taniego, mogę wydać max 350zł, eksploatacja też musi być tania. Miałem kiedyś brothera to miał bardzo tanie zamienniki tuszy za około 15zł z tego co pamiętam, nie pamiętam już marki, zawsze zamawiałem je ze sklepu dobretonery. Bardzo bym chciał by drukarka miała również zamienniki tak tanie i łatwo dostępne. Preferuję urządzenia Brothera i Canona. Proszę o doradztwo który model drukarki będzie odpowiedni do moich oczekiwań. Podkreślam, że szukam jak najtańszego urządzenia do prostego druku czarno białego bez udziwnień
Potrzebujesz rozumiem prostej drukarki bez skanera itd? poleciłbym Ci brothera dcpj100, ale pewnie przekroczy nieco budżet, więc jedynie używka wchodziłaby w grę. Chyba, że jesteś w stanie dołożyć lekko ponad 50zł? brothery atramentowe zaczynają się średnio od 400zł w górę.
Te zamienniki o których piszesz to pewnie jetworld albo peach, bo ten sklep “dobretonery” ma większość zamienników tych marek. Akurat do brothera są w granicach 15/16zł, więc jakbyś kupił wymienionego wcześniej przeze mnie brothera miałbyś tanią eksploatację.
Najlepiej by było iść znów w brothera, bo z zamiennikami nie robią problemów, z HP różnie to może być, choć pewnie w tym budżecie to raczej hp znajdziesz
No właśnie czytałem, że HP coś kombinuje z blokadą zamienników czy coś w tym stylu, nie wiem czy to prawda? Generalnie za urządzeniami hp za bardzo nie przepadam, wolę jak pisałem coś z brothera lub canona.
Myślałem właśnie o tym modelu brothera, ale cena jak dla mnie trochę wysoka bo mi potrzebna tania drukarka tak za 300-350zł do druku kilkudziesięciu stron w miesiącu. Może poszukam jakiegoś używanego na allegro bo widzę, że ten ma tanią eksploatację, a te zamienniki to tak chyba właśnie jetworld kupowałem z dobretonery, do dcpj105 też są w takich cenach i czegoś takiego właśnie szukam - tania drukarka i tania eksploatacja. Dobra, poszukam jeszcze na allegro może znajdę jakiegoś używanego, ewentualnie rozejrzę się za innymi modelami brothera.
Zobacz sobie drukarkę HP 2135, wiem, że nie jesteś przekonany do HP ale tu nawet jeśli drukarka nie będzie współpracowała na zamiennikach to i tak koszt oryginałów jest ok 40 zł więc też nie jakiś majątek a drukarka tez jest tania bo w sferisie widziałem ją za niecałe 200 zł. Na niektóre brothery też trzeba już uważać bo pojawiają sie problemy z chipami i czasem odrzuca zamienniki.
Dobra kupiłem brothera dcpj100 - trochę starsza wersja dcpj105 z tego co wiem. Używaną udało się kupić w przyzwoitej cenie, w tusz też się od razu zaopatrzyłem, kupiłem zamiennik tego jetworlda z dobretonery.pl o którym pisaliście. Dziękuję wszystkim za pomoc. Wątku nie trzeba zamykać, może ktoś inny będzie jeszcze szukał pomocy w kupnie drukarki do podobnego użytku.