Drukarka Brother DCP-J100 wolno drukuje

Dzień dobry, mam problem z drukarka Brother DCP-J100. Po wymianie tuszy na nowe drukarka strasznie wolno drukuje. Musiałem ja przeczyścić pare razy i wydrukować stronę testowa, po czym szybkość drukowania diametralnie się zmniejszyła. Wczoraj wszystko było ok, co może być problemem?

Na 100% ustawienia druku są identyczne jak przed spowolnieniem?
Wydaje mi się, że teraz mogą być lepsze przez co wolniej drukuje.

zresetowałem całe urządzenie i problem nadal występuje

tusze oryginalne, czy jakieś ruskie zamienniki?

myslalem ze już jest okej, bo drukarka z wykorzystaniem ksero drukuje w normalnej szybkości, jak kiedyś, ale gdy chce coś wydrukować z komputera drukowanie trwa strasznie wolno. Tusze to zamienniki ale z tego co mi wiadomo dobrej jakości.

Hej,

A nie podłączyłeś drukarki przypadkiem pod port USB, który działa zgodnie ze standardem USB 1.1? Ewentualnie może kabel jest uszkodzony bądź słabo sieci w porcie USB? To też trzeba by sprawdzić.

Pozdrawiam,
Dimatheus

Miałem ten sam problem na nowym laptopie i muszę to tu napisać dla potomności. Sterowniki muszą być aktualne, następnie wchodzimy w panel sterowania / sprzęt i dźwięk/ urządzenia i drukarki, potem klikamy prawym klawiszem myszy na naszej drukarce , potem właściwości drukarki/ zaawansowane i tam zmieniamy ze sterownika Brother Generic Jpeg…itd na Broher DCP -J105 Printer.

Dziękuję i pozdrawiam

PS. oczywiście resztę ustawiamy w preferencjach drukowania
Amen

1 polubienie