Witajcie,
Moja obecna drukarka, a właściwie urządzenie wielofunkcyjne HP Deskjet 2620, podziałało trochę lat, ale ostatnio mam problem z tuszami, który zaczyna mnie irytować i trochę kosztować zbyr wiele… Mianowicie wiem, że tusz do końca nie jest zużyty, a mimo wszystko drukarka mi miga że tusz jest do zmiany. I nie było by w tym nic złego, gdyby nie to że blokuje mi to kompletnie wydruk.
Np. Jeśli nie ma tuszu kolorowego, a ja chce wydrukować coś tylko w odcieniach szarości to i tak tego nie zrobie mimo że tusz czarny jest. Analogicznie jesli nie mam tuszu czarnego ale dopuszczam wydruk w jakimkolwiek kolorze byle udalo się cokolwiek wydrukować i przeczytać, to również nie wydrukuje.
Jeśli jest szansa na ominięcie tego, to chętnie coś zadziałam, bo urządzenie w zupełności mi wystarcza.
Jeśli nie da się jakoś tego ominąć / zrobić hacka gdzieś, to bede musiał zmienić na coś innego, co po pierwsze nie robi takiego problemu i drukuje choćby tusze były zeschniete na wiór. A najchętniej to obecnie kupił bym taka drukarkę, której tusze bym napełniał sam z pojemników.
Nie drukuje dużo. Czasem 15 kartek w miesiącu, a czasem 60, ale to na chwilę obecną taki max.
Czy można zrobić coś z obecnym urządzeniem moim? A jesli nikt nie ma pomysłu to co za urządzenia wielofunkcyjne polecacie, które spelni powyższe dwa wymagania?