Drukarka HP Deskjet 1050 probremy z drukowaniem

Mam Drukarkę hp 1050

97516909.jpg

kupiłem ją nie dawno miesiąc temu dwa dni temu skończył się mi czarny tusz więc kupiłem gdy napełniłem pojemniki

to z początku nie chciała drukować a w tym miejscu gdzie ma trochę wylatywać tusz to było suche, w zestawie z tuszem była taka pompka czy jakieś coś podobnego nie wiem nie wiem do czego taki mała dmuchawka wiec dmuchnąłem w jedną dziurkę no i tusz od tego momentu mi brudził kartki nawet krople pod pojemnikiem się zbierały. W pojemniku jest teraz tusz ale gdy np. chce coś wydrukować to mi wychodzi kawałek dobrego pisma ale reszta pusta kartka tak jakby tuszu brakowało a przecież jest dużo

Pomocy :roll:

nowa drukarka :expressionless:

Jeśli napełniałeś oryginalny pojemnik nowym tuszem to takie problemy mogą się pojawić. Tylko zakup oryginalnego pojemnika lub nowego zamiennika (nowego nie regenerowanego) gwarantuje bardzo dobre wydruki z momentem zainstalowania pojemnika. W przeciwnym wypadku czasem trzeba poczekać, aż nowy tusz przejdzie całkowicie przez kanaliki odprowadzające tusz na papier. Jeśli to nie pomoże to na pewno drukarka w oryginalnym oprogramowaniu ma narzędzia do czyszczenia tuszy lub wyrównywania wydruków. Spróbuj tego (chyba, że już próbowałeś). Drukarka jest na pewno sprawna problem tkwi tylko w regenerowanym pojemniku.

To tzw “drukarka jednorazowa”. HP za sprawą nowych pojemników chcę zakończyć proceder napełniania. HP300 mają bardzo delikatną konstrukcje - stało się co się stało. Widocznie uszkodziłeś pojemnik. Dzisiaj trzeba zastanowić się 3 razy zanim się coś kupi. Pojemniki HP21/22 są mniej problematyczne. I tak się ciesz, że w ogóle chciała drukować bo inna marka tuszu wręcz przepala elektronikę. Warto poczytać http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic1328730-30.html

Drukarka chwilowo się naprawiła i drukuje ale to długo pewnie znów nie potrwa, szukam innej

hej a są jakieś drukarki z pojemnikami do których można kupić np. taki nabój z tuszem i włożyć bez napełnianie strzykawkami itd. bo te napełnienia to mnie denerwują jak się nie zapowietrzy to coś innego jest znów.

Mój kolega ma drukarkę i kupuje tylko jakieś naboje z tuszem nie wiem jakie czy coś podobnego

są takie drukarki ?

Brother, epson, są też wady takiego rozwiązania - zasychające głowice po używaniu kiepskich tuszy…

Jarek, ryzyko uszkodzenia sprzętu drukującego przez wkłady ponownie napełniane jest zawsze - niezależnie od tego, kto jest producentem. Ostatnio PC Format 9majopwy numer) zrobił testy zamienników do drukarek różnych producentów. Porównali z oryginalnymi tuszami. Pierwszy wniosek? Tusze oryginalne przy zakupie są zwykle droższe. Drugi wniosek. Oryginalne starczają na dłużej - w przypadku kolorowych o 30-50 proc. Linku nie mogę podać (spamowanie), ale bez problemów powinieneś sam odszukać ten tekst. Polecam.