Drukarka HP DeskJet 3785 tworzy niepotrzebny margines na kartce

Cześć.

Posiadam drukarkę HP DeskJet Ink Advantage 3785. Zainstalowane są najnowsze sterowniki do niej ze strony producenta i mam problem z wydrukiem. Mam do wydrukowania pewną rzecz, nie wymagam zadruku od krawędzi kartki do krawędzi kartki, ale z małym choć moim zdanie nie przesadnie małym marginesem wynoszącym 0,7cm.

Dokument w Wordzie zrobiony, format A5, orientacja pozioma, marginesy własne 0,7cm po każdej ze stron:

Podgląd wydruku:

Ucina prawą stronę…

Po korekcie marginesów przez Worda prawy margines wynosi najmniej 1,44cm:

A po wydruku wygląda to tak:

Nie rozumiem tego kompletnie dlaczego prawy margines musi być tak duży, a lewy może być wręcz minimalny na poziomie kilku milimetrów. Najlepsze jest to, że chcąc drukować do PDF, podgląd wydruku jak i sam PDF wyglądają tak jak bym chciał, po każdej ze stron 0,7cm:

Przewertowałem ustawienia drukarki, ale nic to nie daje. Próbowałem powiększyć rozmiar kartki A5 z 14,8cm x 21cm do 14,8cm x 22cm chociażby ale drukarka się buntuje i wyrzuca błąd E1 chociaż ledwo wciągnie kartkę i nie wie nawet jak długa jest włożona kartka. W innym przypadku bufor się zawiesi i nie wydrukuje nic… Zmiana orientacji kartki też nie pomaga, bo w przypadku pionowej orientacji, dolny margines będzie musiał wynosić minimalnie 1,44cm.

Do czego dążę? Do wydrukowania powyższej grafiki tak aby margines wynosił 0,7cm z każdej strony, większy margines na poziomie 1,44cm z każdej strony mnie nie interesuje. Drukowanie kartki A4 wkładając papier A5 nie wchodzi w grę również, bo drukarka się buntuje. Próba załadowania jakiś domyślnych sterowników od Windowsa też niczym nie skutkuje, bo efekt jest ten sam.

Załamuję już ręce, bo męczę się 3-cią godzinę aby coś wydrukować na tej cholernej drukarce od HP. Gdy dałem gotowy plik znajomemu posiadającego inną drukarkę, podgląd wydruku i zadrukowana kartka wyglądały tak jak chcę… Problem nie występuje też tylko na formacie A5, na A4 jest to samo. Specjalnie zakupiłem kartki formatu A5 aby nie bawić się w wycinanki, ale ta drukarka doprowadza mnie do szewskiej pasji już, żeby nie można było w sposób normalny ustawić marginesów na kartce. Po co komu 1,44cm z prawej, a 0,15cm z lewej… Przecież to nie ma jakiegokolwiek logicznego sensu.