Drukarka HP LaserJet P1102 wariuje

Witam,

Od jakiegoś czasu mam problem z moją domową drukarką HP LaserJet P1102. Na samym początku problem ten dotyczył tylko drukowania dokumentów z przeglądarki Google Chrome - po prostu “drukowała” puste strony, a kontrolka na niej z wykrzyknikiem zaczynała migać na czerwono. I wtedy zawieszała się zupełnie, jedynie jej wyłączenie i włączenie sprawiało, że ponownie mogła drukować - tyle, że pliki z Chrome zawsze drukuje puste. Uznałam, że jest to wina ostatniej dużej aktualizacji tej przeglądarki, nawet zgłosiłam ten błąd do nich, ale póki co cisza.
Drukowanie z Adobe oraz z Worda/Excela itp. przebiegało prawidłowo. Niestety do dziś. Raz drukuje normalnie, a raz drukuje znowu puste strony, albo jak np. dzisiaj ustawiłam na wydruk dwóch kopii po 2 strony to pierwsze kopie dobrze wydrukowała, a kolejne to już były puste strony. I znowu ta czerwona kontrolka na niej migała i trzeba było ją wyłączyć i włączyć aby się ruszyła.

To na co jeszcze zwróciłam uwagę to to, że gdy włączę drukarkę to od razu włącza toner dwa razy, jakby “rozgrzewa go”, pomimo tego, że nic do drukowania jeszcze nie wysłałam. Toner był wymieniany na nowy bo myślałam z początku, że stary po prostu się skończył (skoro drukowała puste strony), niestety nic to nie zmieniło.

Mam Windows 10 oryginalny, połączenie drukarki przez kabel USB. Drukarkę mam od bardzo dawna i dopiero niedawno takie dziwne akcje odwala.

Wystarczy, że wyłączysz druk dwustronny…

Żaden druk dwustronny nie jest włączony, ponadto raczej przy nim kontrolka na drukarce nie migałaby na czerwono i nie zawieszała całej drukarki.

Jest. Używam od 3 lat 7 sztuk tej drukarki w biurze ( drukarki mają od 40 do 70 tyś przebiegu). Często użytkownicy zgłaszają mi identyczny problem - drukuje pustą kartkę ( lub kartki) po czym kontrolka miga na czerwono. Wystarczy podnieś klapę przez którą wkłada się toner i zamknąć ( wystarczy ją podnieść centymetr do góry) i wydrukuje prawidłowo.

Przy wydruku w chromie wystarczy wybrać +Więcej ustawień i odznaczyć wydruk dwustronny.

Fajnie, że wiesz lepiej co mam włączone a co nie…

Chyba źle zrozumiałeś drukowanie kilka kopii. Mianowicie kopie pierwszą składającą się z 2 stron wydrukowało normalnie, natomiast dopiero te drugie wydrukowało puste. I potem drukarka całkowicie sie zablokowała.