Drukarka HP LJ 1020 nie działające sterowniki

Witam,

Mam problem z drukarką HP LJ 1020. Nagle przestały działać jej sterowniki na moim laptopie, w urządzeniach jest jako “nieokreślone” (jeśli podpięta) lub jej nie ma. Pobrałem sterowniki do niej ze strony HP, ale “installation has failed”, czyli dupa. Poradźcie mi, co mogę zrobić. Do tej pory normalnie drukowała, nagle przy drukowaniu mam komunikat, że muszę ją zainstalować, żeby drukować. Wyjaśnienia i rady proszę formułować łopatologicznie, nie jestem gigiem komputerowym ;]

Odinstalowałeś całkowicie poprzednie sterowniki?

Znaczy przed instalacją ściągniętych ze strony HP? Nie. Gdzie się to robi?

Normalnie w panelu sterowania jak każdy inny program.
Po tym najlepiej jest uruchomić ponownie komputer

Szukałem tam właśnie, ale nie ma nic z HP w nazwie. Może się jakoś inaczej nazywać?

Nie wiem jak mogą się nazywać, powinny mieć przynajmniej w środku hp i nazwę modelu. Spróbuj odinstalować sterownik przez menedżer urządzeń

U mnie to tak wygląda. Co dokładnie mam odinstalować?

Raczej nic z tego.

Teraz jak masz ją podpiętą? Na USB czy Wifi?

Jeśli na Wifi to podłącz ją kabled do komputera i sprawdź jaka pozycja w menedżerze urządzeń się dodała

Po podpięciu kabla, nie widzę, aby coś się dodało?

PS wracam za 2h

A próbowałeś Narzędzie Print and Scan Doctor do systemu Windows może to pomoże.

Oczywiście, że nie. Pierwsze słyszę ;] A co z tym odinstalowaniem?

Nowy objaw. Kiedy klikam na link w poczcie itp, mam komunikat, jak niżej. Może coś z kompem nie tak?

A może tak: Weź instrukcję drukarki. Podłącz drukarkę do laptopa. Zainstaluj ją ponownie wg instrukcji. Czyli instalujesz program drukarki wraz z sterownikami…

Ustaw internet explorer jako domyślną przeglądarkę a potem ustaw jako domyślną chrome/firefox(w zależności jaką używasz)

@madhava, pisanie na Facebooku nie rozwiązuje problemów, także:

Jaka specyfikacja sprzętu - system, wersja, komponenty lub prosto = nazwa lapka.
Podaj screen z panel sterowania - Odinstaluj programy

Samsung NP300ESA-A03PL

To nie ma drukarki, czy nie trzeba ją ponownie zainstalować?

Widzisz ją w programach? Nie wiem, działała, a nagle przestała i komunikat po ang każe instalować przed drukowaniem. Tyle wiem