Poszukuję w miarę dobrej drukarki która będzie używana raz na czas i tutaj nie wiem czy wybrać laserową czy atramentową w dodatku przydałby się skaner i wtedy pozostaje jedynie urządzenie wielofunkcyjne a tam raczej tylko atrament wchodzi w grę.
Aaa pytasz o producenta. Zawsze brałem HP po roku dwóch drukarka była do wyrzucenia nie wiem może nie mam szczęścia. Kupilem na studiach z dziewczyną Brother teraz leci 5 rok dalej służy zamienniki taniej jak barszcz, tylko polecam wypróbować różne. Raz dostalem felerne
Jeśli do użytku sporadycznego to polecam monochromatyczną drukarkę laserową. Nie masz wtedy problemu z zasychającym tuszem. Jeśli potrzebujesz skaner - to możesz użyć w tym celu smartfona. Jakość kopii nie będzie gorsza niż to co oferują tanie urządzenia wielofunkcyjne.
Zawsze można poleasingowe urządzenie wielofunkcyjne z laserem - spokojnie w budżecie się zmieścisz, a w takiej kwocie dostaniesz rozwiązanie, które powinno być tańsze w eksploatacji.
Również polecam urządzenia wielofunkcyjne Brother. Na tej której teraz używam licznik stron przekroczył już 50 000 i do tej pory wymieniłem jedną zębatkę podajnika papieru i tylko uzupełniam toner który w zamienniku kosztuje grosze.