Drukarka krzywo drukuje

Witam

Mam problem z drukarką HP Deskjet F4280. Mianowicie krzywo drukuje i nie jest to wina źle włożonego papieru. Wygląda to tak jakby w trakcie drukowania źle przesuwany był papier - za bardzo go przesuwa i np. jedna linijka tekstu wydrukowana jest 2 razy i na samym dole brakuje już po prostu kartki (bo wcześniej za dużo została wysunięta). Mam nadzieję, że w miarę jasno wytłumaczyłem o co mi chodzi. Spotkał się kiedyś ktoś z czymś takim? Może to wina słabej jakości papieru? Dodam jeszcze, że wszystkie równania kaset i czyszczenie podajników papieru itd. zrobiłem.

Z góry dzięki za pomoc.

Papier lub mechanika drukarki.

Sprawdź jak się zachowuje (czy jest dobrze), kopiując bezpośrednio z panela drukarki.

Przy “kopii” z panelu drukarki jest ok. Gdzie może leżeć przyczyna? Czasami jeszcze drukuje tak, że ostatnią część linijki, jakąś 1/3 zaczyna “zawijać” do góry.

Czyli urządzenie wygląda na chyba sprawne ?

Co można zrobić :

1 odinstalować dokładnie oprogramowanie z komputera - deinstalator HP zrobić porządek w systemie, restart kompa i zainstalować ponownie oprogramowanie z płyty CD do urządzenia - jeśli dalej to samo,to:

2 urządzenie łącznie z kablem USB i zainstalować na innym komputerze (oprogramowanie oryginalne z płyty CD) i sprawdzić