Drukarka,która drukuje puste strony help!

Mam problem.Kupiłem drukarkę,EPSON STYLUS DX5000 Series.Na początku drukowała dobrze,a później stopniowo przestawała drukować.Puste strony i tylko przebłyski tekstu.Czyściłem głowicę,tusz wymieniałem(nie używam oryginalnego,bo strasznie drogi,ale to chyba nie o to chodzi) itd. ale nic.Sterowniki wgrane…O co tu chodzi?

Tusz się skończył?

http://allegro.pl/4-oryginalne-epson-dx … 12864.html

Komplet oryginalnych tuszy za 89zł to strasznie drogo? Do HP jeden tusz kosztuje 2x tyle…

Tusz jest pełny.

Dodane 06.07.2011 (Śr) 17:12

Więc co?

Typowe objawy zapchania nieoryginalnym tuszem dysz kartridża drukarki - stopniowe zanikanie drukowania. Niektóre podróbki działają dobrze, ale są też i takie, których użycie unieruchamia drukarkę. Kup oryginały, lub nawet podróbki, ale innej firmy i sprawdź działanie drukarki. Jeśli w twojej drukarce dysze są wbudowane w kartridż, to nic się nie stało, ale jeśli jest to element drukarki, to będzie problem, bo zapchane dysze z nowym tuszem też nie będą działały. Trzeba je przed zamontowaniem nowego kartridża umiejętnie i fachowo wyczyścić. Nie wiem, czy to się w ogóle da :frowning:

Dodane 06.07.2011 (Śr) 17:15

“Paranienormalny” Do HP jeden tusz kosztuje 2x tyle… Zgadza się. Do mojej HP kupuję tusze za ok 150 zł komplet. Pociechą jest to, że starcza mi na długo, bo mało drukujemy

janrod11 ,

Zapoznaj się z tematem i popraw tytuł tematu na konkretny, mówiący o problemie. W celu dokonania zaleconej korekty proszę użyć przycisku Edytuj przy poście otwierającym ten temat.

Zignorowanie zalecenia będzie skutkowało usunięciem tematu do Kosza.

Tylko mi odpowiedz,Agatonie.Co w tytule “problem z drukarką” nie kojarzy Ci się z problemem z drukarką?

Dodane 06.07.2011 (Śr) 19:06

Proszę zmieniłem temat.Łatwo się kojarzy?

janrod11 przeczytaj regulamin Agaton podał żebyś się zapoznał czego nie powinno się używać w tytule postu usuń słowo problem wyraznie pisze w regulaminie