Szukam sprawdzonej drukarki laserowej z opcjami jak niżej. Czy ktoś jest w stanie polecić do powiedzmy 700 zł brutto ?
Wymagania:
- czarno-biała
- skaner
- podłączenie pod sieć (LAN lub wi-fi)
- wysyłanie skanów na e-mail / do komputera podłączonego w sieci
Szukam sprawdzonej drukarki laserowej z opcjami jak niżej. Czy ktoś jest w stanie polecić do powiedzmy 700 zł brutto ?
Wymagania:
Ostatnie wymaganie wydaje mi się nie do zrealizowania w praktyce. Wiem, że mój brother dcp j105 ma opcję zapisu skanu na komputer, ale wymagany jest do tego zainstalowany na komputerze soft brothera. Nie wiem jak to w praktyce wygląda bo nie chciałem instalować tego softu na kompie. Dosłownie 2 minuty go testowałem i z tego co pamiętam skany zapisują się chyba w moich obrazach na dysku komputera którego wybierasz na drukarce.
Swoją drogą polecam tą drukarkę, bardzo wydajna i tusze tanie. Właściwie cały czas podłączona jest po wi-fi, nie pamiętam czy ma złącze LAN.
Tylko, że to nie jest laserówka.
Sorki nie zwróciłem uwagi, bardziej chciałem odpowiedzieć odnośnie ostatniego wymagania niż coś doradzać. Zwyczajnie nie orientuje się w takim sprzęcie. Jednak wiem, że ostatnio atrament przeżywa swój renesans i w wielu przypadkach wychodzi taniej niż laser, a jakość druku nie jest już prawie do rozróżnienia.
madek456, w tej kwocie mam do zaproponowania dwa modele drukarek.
Pozdrawiam, Rudy z DrTusz.pl