Cześć, zbliża się czas zakupu drukrarki laserowej do domu
Chicałbym przeznaczyć na to urządzenie około 600 PLN. Zależy mi na tym aby była kolorowa i posiadała opcję automatyczne druku dwustronnego + jeżeli zmieści się w cenie to skaner z kopiarką (ksero).
Bardzo proszę o rozsądne propozycje
Zamienniki są tańsze, ale zdarza się, że narobią więcej kłopotu niż oryginalne tusze. Po latach kombinacji z zamiennikami i tym jak jeden zalał mi starą drukarkę wolę wydać na oryginalne tusze.
Nie ma szans w tej cenie, na to, gdzieś musisz pójść na kompromis (duplex, laser, kolor, cena). Co do zamienników, jak od lat kupuje (nie tylko do swojego Brothera) ActiveJet’y w sferisie i żadnych problemów z nimi jak dotąd nie miałem. Niestety, są zamienniki i zamienniki.
Tak jak przedmówcy już napisali tani laser kolor to masakra kosztowa. Cena kompletu tonerów często przewyższa wartość sprzętu a ich wydajność jest mizerna. Jak chodzi o laser kolor to tylko duże urządzenia (kopiarki) są opłacalne. Do domu raczej się takich kombajnów nie kupuje więc pozostaje w tej cenie atrament z zasobnikiem na atramenty. Stosunek cena do wydajności i możliwości jest bardzo dobry i nie zabije kosztami eksploatacji.
Proponowałbym jakieś proste urządzenie wielofunkcyjne (atramentowe) 3w1. Coś takiego jak Brother DCPJ105. Z duplexu w tej cenie raczej trzeba będzie zrezygnować ale pozatym to same plusy: tanie eksploatacja, 3 lata gwarancji po rejestracji na www producenta. Do użytku domowego w zupełności wystarczy.