Cześć,
szukam drukarki, prowadzę jednoosobową firmę, drukuję około 3000 stron miesięcznie, w tym 20% w kolorze, reszta to druk monochromatyczny. Szukam drukarki, z której będę mogła korzystać zdalnie, bez podpinania się pod kabelek, z opcją duplex, kserowania i skanowania. Niezbyt wielkiej gabarytowo, co najważniejsze taniej w eksploatacji, przerażają mnie ceny tonerów do HP czy Canona. Ktoś? Coś?
Przy takiej ilości wydruków, zainteresuj się outsourcingiem. Może się to wydać dziwne i na wyrost, ale zakup samych tonerów to nie wszystko przy tak intensywnej eksploatacji maszyny.
O nie, to w ogóle nie wchodzi w grę. Tutaj chodzi o ekonomię czasu, przygotowanie i ogarnięcie materiałów, gdy jestem w łóżku albo jem śniadanie, poza tym wszystko mogę wpisać w koszty prowadzenia firmy.
Pisząc outsourcing, miałem na myśli umowę z zewnętrzną firmą zajmującą się dostarczaniem drukarek, wymianą materiałów eksploatacyjnych oraz serwisem urządzeń.
Scenariusz prosto z firmy (przy czym my korzystamy tylko i wyłącznie z drukarek monochromatycznych)
- Urządzenia HP LaserJet M426dw
- Toner wyrabiający około 9000 kopii - 100zł.
Drukarki są u nas, korzystamy z nich bezustannie. Serwis do 24h. Proszę się rozejrzeć po sieci za ofertami. Przy dużym nakładzie, naprawdę warto.