nie mogę zainstalować sterowników do drukarki lexmark z605. gdy wkładam płytę ze sterownikami odpala sie i instaluje automatycznie ale po zainstalowaniu nie mam na dysku centrum obsługi drukarki które tam powinno być!
po każdym nowym uruchomieniu systemu wyskakuje mi kreator dodawania nowego sprzętu no i wtedy jeszcze raz próbuje wybrać lokalizacje ze sterownikami ale na koniec w oknie pokazuje się błąd i instalacja jest nieukończona i tak w kółko
usługa buforu wydruku jest włączona -> automatyczny.
po wykonaniu w/w zabiegów w panelu sterowania w zainstalowanych drukarkach nie ma mojej drukarki!
help! co mam zrobić? nie chcę instalować od nowa systemu tylko przez drukarkę
Jeśli instalujesz drukarkę w Windows XP to należy:
Włączyć drukarkę
Podpiąć ją do USB
Anulować kreatora instalacji nowego sprzętu (który się uruchomi)
Włożyć CD ze sterownikami drukarki i postępować według opisanych kroków
Koniecznie w tej kolejności, inaczej drukarka się nie zainstaluje. Wszystko jest zresztą opisane w dokumentacji drukarki. Czytałeś ją? Mam taką samą drukarkę, więc opisany sposób jest dobry i zadziała.
W Panelu Sterowania usuń sterownik. Następnie podłącz drukarkę do portu , do którego była podłączona i w Menadżerze urządzeń usuń sprzęt. Powtórz tą czynność z innymi portami, do których podłączałeś drukarkę. Uruchom ponownie kompa, Zainstaluj sterownik (najnowszy dostępny na stronie producenta i pod dany system) i podłącz sprzęt. System powinien wykryć nowy sprzęt i znaleźć sterownik.
Drukarka może być w “Kontroler Uniwersalnej Magistrali Szeregowej” lub w “Inne Urządzenia”. Kliknij Prawym przyciskiem myszy na urządzenie i wybierz usuń(albo odinstaluj).
Problem leży po stronie systemu który zainstalował swoje sterowniki do drukarki i trzyma je w pamięci teraz ponowna instalacja kończy się instalacją systemowych .
Moja rada zrobić kopie rejestru i osunąć wszystko co związane z lexmark.
folder Windows/Driver Cache/i386 mam juz od dawna wyczyszczony
Złączono Posta: 16.07.2007 (Pon) 18:30
mam wrażenie jakby te sterowniki cały czas były w systemie no i nie mam centrum obsługi drukarki lexmarek ktore mialem od zawsz (przed reinstalką pol roku temu)