Drukarka nie drukuje w kolorze

Witam,
Mam pewien problem. Mam aktualną wersję oprogramowania do drukarki, kopiowanie dokumentu w kolorze działa i to bez problemu, ale jeżeli chcę wydrukować z komputera w word, z pdf to mam wydruk czarno biały. W preferencjach drukowania w wordzie nie widzę wydruk czarno biały. W programie do pdf mam odznaczone, wydruk w formie szarości. System mam Windows 10 i przez ustawienia do preferencji drukowania nie mogę dostać się, gdyż pisze, że drukarka nie jest w sieci, przecież drukuje przez wifi i działa dobrze. Tusz kolorowy jest prawie pełny niż czarny. I nie są zeschnięte. Co może być?

Witaj @anon46610587
Zanim ktokolwiek odpisze, dodaj jeszcze:

1. Jaki model Drukarki?
  2. Jaka wersja Windows 10? np. 1909
  3. Sterowniki ze strony producenta drukarki? Czy zwykłe z Windows? A może z Driver Boosterów (itp)?

Pozdrawiam serdecznie

1 polubienie

Windows 10 i jego aktualizacje coś mieszają co chwila z drukarkami i ich sterownikami

Mam drukarkę HP i raz mój profil drukuje normalnie, a raz muszę wybrać wyszukiwanie drukarki bo mój profil drukuje na czarno.
Drukarka znajomego Brother też m tego typu problemy. Na nic ponowna instalacja sterowników poprzedzona wcześniejszym czyszczenien.
Tak samo z drukarką matki.

Mowa o drukarkach łączących się przez SiFi. Po kablu nie spraedzałem bo i tak to nie wchodzi w grę.

Wszystko dzieje tak od 3-4 aktualizacji wstecz.

Nawet jak autor naprawi problem to za tydzień, dwa tygodnie znów będą problemy :-/

Model drukarki HP DeskJet 4535. Windows 10 1909. Sterowniki na początku z płyty, później aktualizowałem przez program HP. Już po kwietniowej aktualizacji 2 2018 roku, przestało mi działać skanowanie do komputera z W10, mogę tylko przez program. W W7, wszystko działa, w kolorze też. Żadnych driver Boosterów nie używam.

@Niejakimaks
A już chciałem instalować na nowo stery i oprogramowanie.

Update
Przeinstalowałem oprogramowanie, ponieważ nie mogłem odinstalować, gdyż komunikat dotyczył że program chce się instalować i musi należeć do grupy administratorów. Ale po przeinstalowaniu, wydrukowało trzy dokumenty w kolorze i później znowu to samo.