Drukarka nie drukuje w Word 2000

Witam. Mam drukarkę Brother-HL-2035 i wszystko drukuje oprócz office word 2000. Office excel drukuje w porzadku. Co może być powodem? Może ktoś wie? Przeszukałam już cały internet i nie mogę znależć.

:rotfl: Ubawiłaś mnie w sobotni poranek :rotfl:

Sprawdź przede wszystkim, jaką drukarkę masz wskazaną jako domyślną dla drukowania z Worda, bo być może nie jest zdefiniowana, lub też zadania druku są wysyłane na nieistniejącą drukarkę:

plik/drukuj - i tu sprawdź, czy zlecasz wydruk na właściwej drukarce.

Jest wskazana jako domyślna Brother HL-2035. Dlaczego drukuje z excela a z worda nie? Z notatnika też nie drukuje.

Problem rzeczywiście występuje od czasu do czasu w różnych częściach świata i dotyczy różnych modeli drukarek, więc zapewne nie chodzi o sterowniki (objawy te same - brak wydruku z Word i Notatnik, Excell OK); nie znalazłem nigdzie rozwiązania “wprost”.

Spróbuj zajrzeć tu:

Start/Panel sterowania/drukarki i faxy , potem prawy przycisk myszy na Brother/właściwości, dalej zakładka Zaawansowane, przycisk Procesor wydruku;

Sprawdź - powinien być ustawiony na WinPrint/RAW; jeśli nie jest, to spróbuj tak ustawić i zrestartuj komputer.

[Pojawiają się również głosy, że tej natury problemy mogą sprawiać błędy w konfiguracji zapory internetowej np.Comodo, McAfee - ale tu nie mam przekonania; warto jednak rozważyć ten trop]

Opisz jeszcze dokładnie:

• jaki masz system?

• co to znaczy że dokument się nie drukuje? (drukarka nie reaguje? co z lista zadań wydruku? a może “wypluwa” pustą stronę? czy Word pokazuje jakiś błąd?)

1 polubienie

Mam WINDOWS WIN’09 pack 3. Sprawdziłam właściwości i jest o’key. Gdy chcę wydrukować w wordzie zapala sie czerwona lampka w drukarce ‘error’. Sprawdzałam już wszystko co jest możliwe. Mam podłączony rozgałężnik do USB i myślałam że to może być powód , ale to nie to. Bo przecież drukuje w excelu. Poza tym zostały mi dwa czynne porty USB i też mam problem , bo przez te rozgałężniki nie moge nic podłączyć.Czy jest jakaś alternatywa na USB. Neostrada też nie chce odbierać przez rozgałężnik.

Zastanawiam sie dlaczego z notatnika nie chce drukować. Drukuje to co sama chce?

W takim razie nie potrafię pomóc. Może ktoś będzie mądrzejszy ode mnie :stuck_out_tongue:

Zainstalowałam program “Abiword” i drukarka drukuje. Ten program dla mnie jest bezużyteczny. Czy możesz mi polecić jakiś program word , darmowy , polski?

Bardzo dziekuje za pomoc.

http://openoffice.org

‘Rozgałęźnik’ jest popsuty, lichy, albo brakuje mu zasilania dodatkowego :slight_smile:

Co to za Win’09?

To jest windows xp profesional. Szukaj’GOOGLE’

Sorry, ale Windows XP to Windows XP, a Win’09 to jest jakaś przeróbka? Nielegalna zresztą pewnie?

Legalny . Nazywa się Daniel win"09.

Wracając do drukarki to męczy mnie to, że nie mogę znależć problemu. Dlaczego wszystko drukuje tylko nie drukuje Worda.Już zdrętwiałam przy tym kompie.Może ktoś ma drukarkę Brother HL-2035 i wie jak ten problem rozwiązać. Moja jest nowa .Myślę że to błąd w programie office premium 2000.

Tak jak napisałem wcześniej - problem zapewne nie leży po stronie drukarki ani sterowników. Wniosek wysnuwam na podstawie informacji znalezionych w google: problem występuje w różnych częściach świata, dotyczy różnych modeli drukarek, związany jest zaś zazwyczaj z Microsoft Word i Notatnik - nie dotyczy np. Excella - jak u Ciebie. Niestety - nie udało mi się trafić na przyczynę czy też rozwiązanie problemu (poza protezami jak instalacja innego edytora tekstu).

Już wypróbowałam tysiąc możliwości i nic ,ale jestem uparta i szukam dalej.

Mam dwa dyski podłączone , na jednym jest win’o9 ( to jest też windows xp) a na drugim windows xp 2002 i na tym drugim drukuje bardzo dobrze z worda. Ta sama drukarka i ten sam office word 2000 premium jest na tych dwóch programach. To jest bardzo ciekawe.

Jakie pliki należą do worda. Może je porównać?

Ten Win’09 to jakaś przeróbka, i może dlatego nie chce drukować?

Wszystko drukuje tylko nie drukuje worda? To ciekawe.

Skoro na normalnym XP drukuje, to ciekawe dlaczego winowajcą miała by być jakaś przeróbka? Wystarczy coś skopać.

Poddałam się. Zainstalowałam stary office 1997 i jest wszystko w porządku. Można zakończyć temat.

Trochę odgrzebuje, ale co tam. Mam podobny problem tylko, że win7 i word 2007, który przestał drukować, tzn. dokument wysyła się do drukarki, drukarka niby drukuje (kartridż lata jak by drukowało) a kartka wychodzi biała. Jak wydrukuje to sobie do pliku pdf, to z acrobata wszystko ładnie idzie. Spróbuję rozwiązania podanego przez alfara i dam znać czy pomogło :slight_smile:

Nie ma legalnego systemu “DANIEL<09” , jakiś dzieciak bawił się w przerabianie windy i przedobrzył. Daj sobie spokój z tym pseudoXP, bo tylko będziesz mieć problemy…