Dzisiaj podczas drukowania drukarka zassała kartkę, która zaczęła się zgniatać w środku urządzenia Musiałem otworzyć drukarkę z boku i wyjąć pogiętą kartkę. Wyszła ona bez problemu, nie musiałem ciągnąć na siłę. Niestety teraz nie chce drukować Ciągle świeci się dioda “Sprawdź papier”. Kartek nie chce zasysać. Próbowałem podać kartke z tyłu po otworeniu klapy awaryjnej, ale wtedy papier tylko przelatuje przez wałki w środku i wychodzi przodem. Nie da się wysłać nic nowego do drukowania ani kserować. Co się więc stało? Czy da się jakoś zresetować pamięć drukarki? Bo sądzę, że w pamięci nadal jest ten dokument, który miał zostać wydrukowany. Wyłączałem urządzenie z prądu, ale to nic nie daje. Drukarka to HP PSC 1510
A w prawym dolnym rogu pulpitu(Tray) nie masz takie małej drukarki ??
Jeżeli tak to kliknij tam i daj anuluj wszystkie dokumenty, wtedy wyłącz drukarkę powinna zniknąć ta ikona a przynajmniej wszystkie dokumenty które tam były w kolejce do drukowania i włącz drukarkę spowrotem.
Już to przerabiałem. Dalej nic Drukarki nawet nie trzeba podłanczać pod USB, bez tego wariuje. Kiedy ją podłączę to i tak nie wykona nowego zadania, bo jest zajęta tym co ma w swojej pamięci.
Dlatego wcześniej napisałem ci abyś włączył drukarkę i niech “wywali” sama tą pamięć. “Wydrukuje” co trzeba… Przepuści kilka pustych kartek i się uspokoi. Nie raz tak miałem ze swoją.