Witam wszystkich i z góry dziękuje za pomoc Mam problem z drukarką sieciową. Jest to drukarka hp deskjet 3745 udostępniana przez komputer z Win XP Pro, drugi komputer któremu udostępniam drukarkę to laptop z Win Vista Home basic. Drukarka drukuje bez problemu ale wydruk jest znacznie przesunięty. Coś co powinno drukować się w prawym górnym rogu strony drukuje się np na środku strony. a to co na środku drukuje się jeszcze bardziej w prawo i w dół. Vista zainstalowała sobie sterowniki bez problemu i nie wiem w czym problem. W tych sterownikach jest ustawiona strona A4. Wszystko wygląda poprawnie tylko wydruk jest przesunięty.
Drugi problem a właściwie potrzeba to założenie hasła na ta drukarkę. Gdyż w mojej sieci jest więcej komputerów i nie chcę, żeby ktoś inny miał do niej dostęp.Lub, to chyba lepsze rozwiązanie udostępnić ją tylko temu 1 wybranemu komputerowi w sieci, tak aby reszta nie mogła na niej drukować. Komputery są w tej samej grupie roboczej i widzą się w otoczeniu sieciowym.
EDIT:
Udostępniłem drukarkę na drugim profilu, teraz nie tylko tekst jest przesunięty w prawo i w dół ale jest to także odbicie lustrzane… tzn zamiast 3 pojawia mi sie E i wszystko jest odwrócone zamiast q jest p itd …