Witam.
Mam pytanie odnośnie drukarki UTAX 2506CI a konkretnie o możliwość drukowania za pomocą karty z przypisanym id. Wiem ,że istnieje możliwość logowania do drukarki po założeniu w niej konta oraz przypisaniu do niego karty (po przyłożeniu karty do czytnika automatycznie loguje danego użytkownika). Ogólnie chce osiągnąć coś takiego żeby wydruk siedział w buforze drukarki do momentu aż dana osoba nie odbije się swoją kartą, dopiero wtedy zacznie się drukowanie. Wiem ,że istnieje możliwość druku prywatnego z przypisanym hasłem, lecz nie zdaje to egzaminu. Za dużo czynności odbić się kartą potem jeszcze wpisywać hasło.
Reasumując czy istnieje sposób aby za pomocą samej karty móc drukować kartki tylko określonej osoby. Dodam jeszcze, że nawet po ustawieniu druku prywatnego i zalogowaniu na dane konto na drukarce, osoba w skrzynce odbiorczej widzi bufor a w nim wydruki wszystkich użytkowników a nie tylko swój.
W peryferiach drukowania istnieje możliwość podania loginu oraz hasła jakie założyliśmy na drukarce.
Za wszelkie odpowiedzi dziękuję, mam nadzieje ,że ktoś spotkał się z takim przypadkiem.