Witam,jaką polecacie drukarkę z którą nie ma problemów na windows vista, i działa ona bezawaryjnie ?
Mam swoją lexmark z612, stery zainstalowałem, drukarka w opcjach jest ready czyli gotowa, a przy drukowaniu nic nie drukuje, komunikat brak połączenia komputera z drukarką, ponieważ drukarka jest mi bardzo potrzebna, narazie więc ze swojej finalnej visty musiałem zrezygnować
do momentu kiedy nie kupię drukarki która dobrze działa pod vistą, jakieś propozycje ?
Dodam że przeglądałem fora róznego typu , nie tylko te polskie, dla lexmarków na razie nie ma sterów pod vistę jak wsparcia pod system vista, jak również to jedyny sprzęt z jakim miałem problem na windows vista
aero a wystarczy popatrzeć na zainplantowane w viste stery drukarek a już bedziesz wiedział wszystko , jest tam w spisie co najmniej kilkaset drukarek różne modele jak i różni producenci , a zapewne w versjii finalnej visty dojdzie ich(sterów drukarek) jeszcze do kilkadziesiąt modeli.
Wprawdzie pytasz o to, jaką drukarkę polecać , ale ja trochę odwrócę - na obecnym etapie na pewno nie będzie to drukarka firmy, której jestem użytkownikiem Hewlett-Packard , a to z tej przyczyny, że wraz z IE 7 nie ma dostępu do najważniejszej funkcji drukarki - Nawigatora dającego dostęp do wszystkich funkcji urządzenia. Sprawa oczywiście będzie w przyszłości rozwiązana poprzez aktualizację sterowników HP, ale na najbliższą przyszłość brak kompatybilności…
Najprościej z pytaniem postawionym przez Ciebie dzwonić pod numer
0801 802 000 Microsoft pl - tam konsultanci udzielą zapewne wyczerpujących informacji na temat drukarek w pełni kompatybilnych z Vistą.
jak masz się tak wypowiadać, to się nie wypowiadaj, w viście jest pełno sterów, i normalne jest to że nie każdy sprzęt będzie super śmigał…pytanie dotyczy przede wszystkim użytkowników windows vista, mających daną drukarkę, po prostu chciałbym znać, jaka drukarka jest polecana przez was …
Ja nie polecam mojej, bo są już nowsze modele, ale mogę powiedzieć, że Samsung ML-1510 działa, ale sterownika nie da się normalnie zainstalować - trzeba instalować manualnie przez menadżer urządzeń i opcję aktualizacji sterownika.
Wiadomo - trzeba najpierw rozpakować pliki sterownika.
W ten sposób działa dobrze
Myślę, że cała seria ML będzie działać - to są drukarki laserowe - gwoli wyjaśnienia.
Jak narazie vista jest w wersji testowej, stery pod urządzenia trzeba dopasowywać eksperymentalnie nawet stery systemowe , mam drukarke HP 3325 a stery bez żadnego problemu podeszły z HP 3500 i drukarka pracuje bez zastrzeżeń , oczywiście instalacja manualna.
Używam urządzenie wielofunkcyjne Canon MP 150. Irytuje mnie to że z tego wszystkiego działa tylko drukarka. Oni (producenci) totalnie nas olewają, jak już wezmą kase to wszystko mają w d…