Od dłuższego już czasu zauważyłem że jak zostaną pobrane wiadomości @ z konta poczta fm - mojanazwa@poczta.fm poprzez klienta Thunderbird to ponownie te same wiadomości są dublowane i pobierane raz jeszcze za 12 godzin, a nawet po dwóch dniach.
Co może być tego powodem że z konta poczta.fm są dublowane i pobierane wiadomości ponowne?. I czy jest możliwość naprawy?.
Jak używasz dalej POP3 to testowo zmień na IMAP – prawdopodobnie trzeba dodać jako nową skrzynkę w profilu Thunderbird (czyli głownie kopia konfiguracji lokalnej stopki i filtrowania, gdy nie da się zmienić by działało do skrzynki po IMAP-ie) i starą POP3 pozbawić na razie hasła lub adresu serwera.
Wtedy nie będzie kopiować a będziesz widział stan ze serwera i przy zapychaniu się konta będziesz musiał ręcznie archiwizować starocie, jakie nie mogą zniknąć (do czasu awarii dysku w komputerze/laptopie).
To niby Interia dalej jest:
Rozwiązania przy pozostaniu na POP3 raczej nie znam (wstępnie można by odrzucić serwer jak Interia/Polsat dba o nie chociaż minimalnie).
@krystian3w dodałem nową skrzynkę IMAP poczta.fm, POP3 usunąłem hasło i adres serwera i zobaczę czy na IMAP’ie też będą dublowane i ponownie pobierane wiadomości e-mail .