Jak myślicie, dlaczego tak jest i co zrobić, żeby tego katowania się pozbyć? Dodam, że wystarczy ubić proces Chrome’a w Menedżerze Zadań i ponownie odpalić przeglądarkę, żeby to obciążanie na jakiś czas ustało.
Liczę na szybkie odpowiedzi.
Jak już naciśniecie na Usuń wszystkie uprawnienia… to tam należy dać jeszcze Ok i nacisnąć należy jeszcze na Tak tego tam nie ma dlatego napiszę już tu o tym tutaj
Każdy może tego sposobu skorzystać, jest on bezpieczny i sprawdzony przeze mnie. Oczywiście przed takową operacją należy wyłączyć chrome najlepiej ubić go z procesu bo u mnie nie chciał się wyłączyć ;c xd
Wycofanie = usunąć folder hm ale nie wycofuj bo nie warto ;p
Zauważyłem dość ciekawą wersję na Twoim screenie, oddzielny proces Chrome. Widzę jeszcze otwarte jakieś strony… Mógłbyś pozamykać wszystkie strony i od nowa uruchomić Chrome?
Poza tym ja bym na Twoim miejscu wywalił Ad blockera, ma luki i jest aktualnie niebezpieczny w użytkowaniu ;p Tego Cleana też nie znam więc nie potrzebny a jeśli chcesz by nie było śmieci w przeglądarce to ustaw zapamiętywanie ciasteczek i innych rzeczy tylko do zamknięcia przeglądarki, np ustawienie:
chrome://settings/content/cookies?search=cook i tam masz pliki Cookie i tam wejdź i resztę wiesz co zrobić xd
Możesz jeszcze wyczyścić dane jak np. historia itd itd
Ogólnie to nie polecam używania Google Chrome bo ma dość duże luki a ostatnie wpadki Chrome są poważne Ja używam Opera i nie ma takich cyrków
Ale to jeszcze nic, bo za kilka dni bądź najwyżej tygodni będą kolejne łatki, ponadto Chrome zbiera dużo statystyk i wysyła je do Google więc nawet dodatki Chrome nie są wstanie obronić tego syfu, co narobili sami eksperci Chrome
Jak dla mnie to Chrome nie powinien w ogóle istnieć ale no cóż… w końcu to Google i jej sztuczna inteligencja…
Przypomnę, kiedy ubiję proces, nie wiem który, to procek nie jest katowany.
Jednak kiedy ponownie zrestartuję Windowsa 10 Pro ACU, to problem powraca. Znowu muszę ubić proces Chrome’a i uruchomić przeglądarkę ponownie.
Ten CLean:Remove Facebook Ad,Suggest blokuje sponsoring i sugestnie na FB, tj. proponowane i reklamowe posty.
To nie jest uBlock Origin tylko uBlock, o którym ostatnio było głośno w internecie za sprawą szpiegowania użytkowników. Nazwa jest podobna więc nieświadomy użytkownik może się pomylić i zainstalować “szpiega”.
Odinstaluj AdBlock Plus oraz uBlock a następnie zainstaluj bezpieczny adblocker uBlock Origin, który jest wolny od śledzenia oraz blokuje skutecznie większość reklam.