Duże obciążenie procesora

Witam Mam taki problem, gdy włączam minecrafta tak jak codziennie to java zużywa mi 30- 50% procesora i 20% pamięci ram, a zawsze było największe zużycie procka i ramu przez jave to kilka procent. Problem zaobserwowałem wczoraj, nie wiem co się stało.

Podaj może specyfikacje komputera, nie włączyła się wczoraj może aktualizacja Windows Update, moda nowego zainstalowałeś, nowa Java sama się niedawno zaktualizowała?

Nic się nie działo po prostu jak codziennie chciałem sobie zagrać wchodzę na menadżera i patrzę a tu java 42%.
Specyfikacje to:
Procesor i5 4690K
Karta graficzna geforce gtx 970
ram 16 gb DDR3

1 polubienie

pomożesz? ;p

Szczerze to jak FPS ci nie spada, to bym się tym nie przejmował (chyba że grasz muli i z jakimś Discordem / Team Speak i zwiększone o 15 zużycie ramu powoduje “lagi”).

właśnie mam lagi jak se jeszcze na yt muzy słucham nw o co z tym chodzi

1 polubienie

Ale w czym problem ? Wydajność spada czy klatki ?

1 polubienie

Spróbuj może wyłączyć część dodatków co do YouTube nie wnosi nic (zostawić blocker reklam, jakieś ulepszacze YouTube - ja stosuje jeden do ustawienia niższej jakości obrazu (stary komputer to się nie da oglądać FHD, UHD)).

Problem w tym że to się stało tak nagle a normalnie to java zużywała mi 5-10%

1 polubienie

I chciałbym się dowiedzieć czym jest to spowodowane ;p

To pomoże ktoś?

Być może problem leży w aktualizacji produktu ?
Możliwości jest strasznie dużo, a że nie są to skutki aż tak negatywne, nie ma sensu szukać.

1 polubienie