Duże podpisy

Żadko piszę w tym dziale no al ekiedyś trzeba zacząc 8)

Zmusiło mnie do tego paru userów którzy mieli w podpisach obrazki conajmniej 10razy większe niż zezwala na to regulamin :?

W jednym topicu znalazłem dziś 2 takie osoby…

A w ostatnim tygodniu pare userów…

Wiem że ne wprowadzacie żadnych zmian do tego forum bo wychodzi nowa wersja, ale warto było by się zastanowić nad inna metodą wstawiania obrazków w podpis. Można by zrobić tak jak wstawia się Avatar. Obrazek można by wysyłać tylko i wyłącznie z DYSKU (bez możliwości wklejania linku w tagach: ) w momencie wysyłania obrazka na server obrazek byłby sprawdzany pod względem wielkości. jeśli obrazek zajmował by ponad 10KB to leciał by do hasioka 8)

Pozdrawiam,

piotrekjunior :mrgreen:

Czy w ogóle obrazki w podpisie są komuś do szczęścia potrzebne? Moim zdaniem sygnaturka powinna składać się tylko z tekstu, maks 3 linijki. Z doświadczenia na innym forum wiem, że ludzie zawsze się wykłócali o takie rzeczy, a jak by nie było w ogóle sygnaturek obrazkowych byłby święty spokój.

piotrekjunior , to użytkownicy mają się dostosować do regulaminu na forum, a nie forum do userów.

Możnaby też włączyć cenzurę słów “crack” itp., ale po co?

rss najlepszym przykładem na twoje słowa jest 2 userów z tego Topicu: http://forum.dobreprogramy.pl/viewtopic.php?t=104362

Ciekawe kiedy oni się dostosują skoro w ogóle nie znają regulaminu…

To sprawdzanie to raczej po wielkości w pikselach powinno być a nie po wielkości w kB, chyba, że za mało miejsca na dyskach by mieli żeby zmieścić obrazek o wymiarach zgodnych w wymiarach a zajmujący np 100 kB

10 kB to trochę mało jak na sygnaturkę jeśli ktoś chciałby zrobić animację np. w Photshopie czy Gimpie

A weż pod uwage ludzi uzywających NEO. Mają limity pobierania. jakby tak każdy miał avatar ponad 100KB + podpis ponad 100KB to nie dość że czas ładowania forum sie wydłuży to niepotrzebnie ich limit do wykorzystania się kurczy…

Zresztą tak czy siak regulamin jest i trzeba go przestrzegać…

hmm… w sumie prawda, ale jakoś sam mam neo i nie z tego powodu limit piszczy :stuck_out_tongue:

o to jak najbardziej, o tym nie pomyślałem :confused: a zwłaszcza o modemowcach

w tym wypadku zgadzam się jak najbardziej z Tobą

Pozdrawiam