Nie wiem czy to dobry dział na ten temat, piszę gdyż mam duże użycie procka w stanie spoczynku, ccleanerem czyszczę regularnie kompa co 2-3 dni, defragmentuję tak samo co 2-3 dni, skan 0 wirusow, log z hijacka
tak przy okazji, mam wrażenie jakby coś ciągle chodziło, np w czasie gry mam chwilowe zacięcia, nawet w takiej grze jak cs nie mam 100 fps, zaczęło się to niedawno, może zbieg okoliczności, ale tuż po tym jak zainstalowalem demo pes 2010 zaczęło wszystko zamulać, odinstalowalem, dalej to samo, btw. mam Viste Home Premium 32bit, aha tak wogóle to mam laptopa Acer 5930
Nic nie musisz fixować.Otwórz Ccleaner,zakładka autostart,lub podobnie,odptaszkuj wszystko to czego nie wskazałem,zostaw Noda,defendera,GG i te sterowniki,które wskazałem.Następnie restart i napisz co się dzieje.Niczego nie usuniesz,jak by co to włączysz,ale myślę że nie będzie problemu.
dodano
Dla mnie log jest czysty ale nie jestem specjalistą w tej dziedzinie.Ja widzę niezły śmietnik i sporo zbędnych programów,które zamulają.Pytanie o log powinieneś skierować w dziale “bezpieczeństwo”.
Czyli problem może być z jakimś syfem.System zaczął działać sprawniej,czy dalej wykorzystanie procka na 100%?Zrób jeszcze pełny skan wszystkich dysków tym programem Klik,nie zaszkodzi.
W sumie więcej już nie mogę pomóc.Jeżeli program coś znajdzie to warto zastanowić się nad prośbą o przeniesienie do działu “Bezpieczeństwo”,tam specjaliści poproszą o odpowiednie logi i w razie czego poprowadzą usuwanie.
tak przyokazji, gdy wciskam w GMER szukaj, to po jakimś czasie program sie zawiesza i pisze, ,program nie odpowiada", i mozna tylko kliknac ,zakończ proces", czy podczas skanowania trzeba antyvirusa wyłączyć??
A co z tymi logami, coś nie tak, bo ja tam się nie znam
– Dodane 17.10.2009 (So) 12:37 –
btw. Nie mogę zrobić skana GMERem, błąd z procesem, znaczy się program nie odpowiada, a za drugim razem jak włączam program to blue screen z jakimś dumping physical memory disk i od 0-100 idzie, potem komp się wyłacza
Już wiem, że nie działą xD, a po tym usunięciu mam restart kompa zrobić??
– Dodane 17.10.2009 (So) 14:47 –
niestety, dalej to samo, znaczy system ,trochę" przyspieszył, ale gry nadal słabo chodzą, jest coś takiego, że w csie ide kawałek normalnie wszystko chodzi, ruszam myszka w prawo i ten ruch się tnie, sama gra się tak bardzo nie tnie bo jest 40-50 fps w trakcie tego zacięcia, ale przez tą myszke wydaję sie, że jest lag, ping w normie 20-30 wtedy jest
Wziąłem CleanUp, coś tam się usunęło, poprosiło o restart, dalej to samo, najdziwniejsze jest to, że jak właczam cs’a, to w menu fpsy skaczą od 8-100, nie ma tak, żeby utrzymywało się 100 lub mniej tylko skacze co do menedżera, to w spoczynku steam + opera + nod jest od 15-30 procent użycie procesora czyli całkiem w normie, a w procesach nie ma jakiegoś procesu co by tyle zużywał, żaden nie ma 99 lub nawet 30, opera bierze kilka, kilkanaście, cs około 30-40 i tyle, żaden się ,nie wywyższa"