Jakiś czas temu zacząłem miewać problemy z ramem. Objawiało się to samoistnym wyłączaniem programów.
Sprawdziłem monitor zasobów i znalazłem proces o nazwie SoundMixer.exe, który zużywa 2.4GB ramu.
Internety piszą że ten program SoundMixer.exe to spyware więc ja bym go jak najszybciej usunął. Ten spyware kopie ci na komputerze kryptowaluty i tym samym zużywa ci komputer.
Gdybym wiedział jak to zrobić, nie było by problemu.
Nie widać tego programu w ostatnio zainstalowanych aplikacjach, a nie chcę instalować pierwszego lepszego “antimalware pro delete free”.
Pobierz ten plik i zapisz w katalogu z FRST, tzn. C:\Users\DumFeRR\Desktop fixlist.txt (13,0 KB) “Plik naprawczy został utworzony tylko dla Ciebie, nie należy go stosować na innym komputerze”
Uruchom FRST i kliknij Napraw, program wyłączy niepotrzebne procesy, zrobi Punkt Przywracania i zacznie pracę.
Z góry przepraszam za ewentualne utrudnienie.
Po krótce.
Pomyliłem się i zaznaczyłem Włącz przy skanowaniu. Zorientowałem się po minucie i wyłączyłem skan (znalazło wtedy 3 zagrożenia do tamtego momentu)
Po kolejnym skanie już po zaznaczeniu Wyłącz nie znalazło żadnych zagrożeń.
Zaznaczyłem żeby zapisać logi po skanie ale nie mogę tego znaleźć.
W ESET usunęło zagrożenia. Nie trzeba teraz skanować.
Windows Defender wyłapał coś wcześniej z prawdopodobnie dysku zewnętrznego/pendrive’a I:\setup.exe
Sprawdzę jeszcze dwa katalogi
Pobierz ten plik i zapisz w katalogu z FRST, tzn. C:\Users\DumFeRR\Desktop fixlist.txt (999 bajtów) “Plik naprawczy został utworzony tylko dla Ciebie, nie należy go stosować na innym komputerze”
Uruchom FRST i kliknij Napraw, program wyłączy niepotrzebne procesy, zrobi Punkt Przywracania i zacznie pracę.
Jeśli System odzyskał sprawność, zastosuj DelFix Zaznacz Remove disinfection tools i kliknij Run.
Zaznacz post, który rozwiązał Twój problem. Wystarczy jeden