Duży ping + wahania


(Heliuage) #1

Witam

 

Problem polega na tym, że ping w ciągu dnia drastycznie się waha, chwilowo potrafi być 60 pingu, po chwili 120, a zaraz 200-300, nawet jak jest 60 to skacze do 200, co jak wiadomo strasznie utrudnia grę. Problem po częsci znika dopiero około godz 23, w sensie ping spada do ~50, ale wahania nie ustają, w godzinach popołudniowych DRAMAT.

 

predkosc 3mb

router tp link

pingując strony typu onet etc jest 30ms, a w grach jest masakra:/

 

za każdą pomoc będę wdzięczny, męczę się z tym od grudnia, z wifi przeniosłem się na kabel

 

 

WIERSZ POLECEŃ:

 

 

 

Microsoft Windows XP [Version 5.1.2600]

© Copyright 1985-2001 Microsoft Corp.

 

C:\Documents and Settings\Szumi>ipconfig /all

 

Windows IP Configuration

 

        Host Name . . . . . . . . . . . . : szumache-7961e2

        Primary Dns Suffix  . . . . . . . :

        Node Type . . . . . . . . . . . . : Unknown

        IP Routing Enabled. . . . . . . . : No

        WINS Proxy Enabled. . . . . . . . : No

 

Ethernet adapter Local Area Connection:

 

        Connection-specific DNS Suffix  . :

        Description . . . . . . . . . . . : Intel® 82562V-2 10/100 Network Con

nection

        Physical Address. . . . . . . . . : 00-1D-09-86-62-35

        Dhcp Enabled. . . . . . . . . . . : Yes

        Autoconfiguration Enabled . . . . : Yes

        IP Address. . . . . . . . . . . . : 192.168.0.100

        Subnet Mask . . . . . . . . . . . : 255.255.255.0

        Default Gateway . . . . . . . . . : 192.168.0.1

        DHCP Server . . . . . . . . . . . : 192.168.0.1

        DNS Servers . . . . . . . . . . . : 192.168.0.1

        Lease Obtained. . . . . . . . . . : 23 marca 2015 16:58:43

        Lease Expires . . . . . . . . . . : 23 marca 2015 18:58:43

 

Ethernet adapter Hamachi:

 

        Connection-specific DNS Suffix  . :

        Description . . . . . . . . . . . : Hamachi Network Interface

        Physical Address. . . . . . . . . : 7A-79-19-13-6A-0E

        Dhcp Enabled. . . . . . . . . . . : Yes

        Autoconfiguration Enabled . . . . : No

        IP Address. . . . . . . . . . . . : 25.19.106.14

        Subnet Mask . . . . . . . . . . . : 255.0.0.0

        Default Gateway . . . . . . . . . :

        DHCP Server . . . . . . . . . . . : 25.0.0.1

        Lease Obtained. . . . . . . . . . : 23 marca 2015 15:45:42

        Lease Expires . . . . . . . . . . : 22 marca 2016 15:45:42

 

C:\Documents and Settings\Szumi>


(Morson) #2

Masz włączone jakieś prograwy w tle które mogą używać łącza?


(Heliuage) #3

niee, staram się mieć wyłączone wszystkie zbędne procesy


(Morson) #4

A inne urządzenia? Może jakieś obciąża twój ping


(LoS) #5

Masz wlączone Hamachi cały czas?


(Morson) #6

Temat do zamknięcia?